Lyssna på sidan Lyssna
Man vid dator. Samme man i studentmössa från 1982.

Håkan Wiklund tog chansen att flytta tillbaka till Jämtland efter många år utanför länet.

Håkan Wiklund

Längtan efter riktiga vintrar lockade Håkan tillbaka till Norrland och slutligen till Jämtland. Tiden på Hjalmar minns han som inspirerande. Idag är han professor och är glad över att gymnasietiden fick honom att våga öppna oväntade dörrar.

Snabbfakta om Håkan

Examensår: 1982
Linje/program: Teknisk linje

Var bor du och vad är du engagerad i idag?

Jag bor på Frösön och är professor i kvalitetsteknik och också ställföreträdande rektor på Mittuniversitetet. Min forskning handlar om att utveckla verktyg och metoder för offensiv kvalitets- och verksamhetsutveckling.

Något/några exempel på vad du gjort efter examen?

Efter lumpen blev jag kvar i det militära ett tag, som reservofficer. Men 1985 bar det av söderut och civilingenjörsstudier vid Linköpings universitet, där jag också doktorerade inom produktionsteknik med inriktning mot statistisk modellering. Men saknaden efter riktiga vintrar blev alltför stor och jag flyttade norrut och blev professor vid Luleå tekniska universitet. Drygt 20 år senare fick jag äntligen chansen att flytta tillbaka till Jämtland, och den chansen tog jag förstås.

Vad har Hjalmar Strömerskolan betytt för dig?

Under gymnasietiden var det mycket som konkurrerade med plugget, det var allt från musik och shower i aulan, till skridskoträning på Strömsvallen. Men lyckligtvis hade vi förstående lärare som var duktiga på att se och inspirera varje elev. Jag minns att jag så småningom upplevde en spirande känsla av att kunna öppna nya och lite oväntade dörrar, även om jag förstod att vissa skulle medförda hårt arbete. Så det mest värdefulla jag tog med från gymnasietiden fanns kanske inte på papper, utan i mitt huvud.

Vill du dela med dig av din historia?

Vi är stolta över vår fina skola och tidigare elever – och hoppas att du också minns skoltiden hos oss med värme!


Vill du vara med?

Vi söker efter fler före detta elever som vill dela med sig av sin historia.

Anmäl dig genom att fylla i webbformuläret

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: