Lyssna på sidan Lyssna
Kollage. Man åker moped. Den andra bilden visar samma man vid videokamera.

Lasse arbetar som journalist och är ute på många olika uppdrag. Här fångad på moppen med fotoväskan i knäet vid bevakning av Första maj-tågen våren 2022. Foto: Anders Olsson. Till höger från Åre 2015 när Mittmedia sände live från julruschen och trafiken.

Lasse Ljungmark

Lasse var ynglingen från Jorm som i slutet av 1980-talet började plugga på Hjalmar Strömerskolan och genom det upptäckte världen utanför sin hemby. Idag arbetar han som journalist och är ute på många spännande uppdrag.

Snabbfakta om Lasse

Examensår: 1988.
Linje/program: Humanistisk linje.

Var bor du och vad är du engagerad i idag?

Jag bor i Östersund och jobbar som journalist på Länstidningen.

Något/några exempel på vad du gjort efter examen?

Gjorde lumpen som telegrafist på I5 efter gymnasiet. Pluggade två år på Kalix folkhögskola och började ganska snabbt som lokalredaktör i Sveg, pluggade multimedia ett år och blev sedan fast anställd som lokalredaktör för LT i Strömsund. Efter fem år blev jag nöjesreporter i Östersund, kommunreporter på LT i Östersund, åtta år som nyhetschef på samma tidning, senaste åren som allmänreporter med fokus på i huvudsak Östersunds kommun.

Vad har Hjalmar Strömerskolan betytt för dig?

Kamratskapen! De vänner jag som 16-årig yngling skaffade mig i skolan, i synnerhet i HS-klassen, har jag kvar än i dag. De räknas fortfarande som några av mina närmaste vänner – 34 år senare!


Hjalmar var också något helt annat och något mycket större än vad en ungdomsperson från fjällvärlden i Jorm var van vid. Man kan säga att Hjalmar Strömer var det första och största jag hittills hade sett av den stora världen utanför min by.

Vill du dela med dig av din historia?

Vi är stolta över vår fina skola och tidigare elever – och hoppas att du också minns skoltiden hos oss med värme!


Vill du vara med?

Vi söker efter fler före detta elever som vill dela med sig av sin historia.

Anmäl dig genom att fylla i webbformuläret

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: