Lyssna på sidan Lyssna

Ebba Pedersén

– Det är på grund av min gymnasietid jag är där jag är i min arbetskarriär och att jag är kvar i Strömsund.
Det säger Ebba som idag arbetar som redovisningskonsult och tackar tiden på Hjalmar Strömerskolan för sitt brinnande intresse för ekonomi.

Snabbfakta om Ebba

Examensår: 2018
Linje/program: Ekonomiprogrammet

Var bor du och vad är du engagerad i idag?

Jag är född och uppvuxen i Strömsund. Jag har inga planer på att lämna Strömsund – jag stortrivs här. På min fritid är jag engagerad i Dundermarknaden och Strömsunds golfklubb.

Något/några exempel på vad du gjort efter examen?

Direkt efter studenten började jag studera till en ekonomexamen på Mittuniversitetet i Östersund. Jag pendlade till skolan från Strömsund, men bara halva skoltiden eftersom jag pluggade hemifrån de sista 1,5 åren på grund av corona. Under studietiden arbetade jag extra på Team Sportia och Bredgårdsskolan.


Under sista året på universitetet började jag arbeta timmar på ekonomiavdelningen på engcon. Direkt efter examen (våren 2021) började jag arbeta heltid där. Jag trivdes och det var en bra grund för att få en förståelse över hur ekonomin fungerar i praktiken.


I mars 2022 började jag arbeta på Ekorrit i Strömsund som redovisningskonsult. Arbetar innefattar allt från löpande bokföring till bokslut och deklarationer. Jag trivs jättebra, det känns som att jag har hittat hem.

Vad har Hjalmar Strömerskolan betytt för dig?

Hjalmar har haft en stor betydelse för min skolgång. Om jag ska vara ärlig så var min plan efter högstadiet att flytta från Strömsund, men på något vis är man ju hemmakär så jag stannade. Det är det bästa beslut jag har tagit, för tack varje skolan fick mitt intresse för ekonomi ännu större kraft. Det är på grund av min gymnasietid jag är där jag är idag i min arbetskarriär och att jag är kvar i Strömsund.


Hjalmar ser varje elev och eleverna får vara med och påverka sina studier.

Porträtt: Ebba på kontoret.

Ebba på kontoret, hon arbetar som redovisningskonsult.

Vill du dela med dig av din historia?

Vi är stolta över vår fina skola och tidigare elever – och hoppas att du också minns skoltiden hos oss med värme!


Vill du vara med?

Vi söker efter fler före detta elever som vill dela med sig av sin historia.

Anmäl dig genom att fylla i webbformuläret

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: