Lyssna på sidan Lyssna

Ung företagsamhet

Att starta ett UF-företag innebär att du under ett år i gymnasiet startar, driver och avvecklar ett UF-företag som en del i dina studier. Så här går det till.

Ett UF-företag består vanligtvis av flera personer och du har möjlighet att arbeta med elever från andra program. Du kan även driva företaget som ditt projektarbete. UF-lärarna på Hjalmar Strömerskolan fungerar som handledare under året och kan svara på de flesta frågorna.

 

Från och med hösten 2017 erbjuder vi även elever på språkintroduktion att läsa UF.

Så här går det till

UF-företagets medlemmar bestämmer sig för en affärsidé, räknar fram hur mycket startkapital som behövs och säljer riskkapitalsedlar. Gruppen utser vd och andra poster i företaget. Sedan sätter produktion, marknadsföring och försäljning igång.

 

Du får delta i mässor och tävlingar på lokal och regional nivå och om det går bra även på nationell nivå.

 

I slutet av vårterminen avvecklar ni företaget och de pengarna som ni och andra satsat betalas tillbaka av UF-företaget.

Framgångsrika UF-företag

Vi har en lång tradition när det gäller ung företagsamhet vilket vi är väldigt stolta över! Våren 2017 tog våra UF-företagare sju priser, varav tre förstapriser där företagarna blev direktkvalificerade till SM-finalen i Stockholm.

Fakta

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement.

 

Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

 

På Ung Företagsamhets webbplats finns information för dig som startar ett UF-företag.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: