Lyssna på sidan Lyssna

John Brattmyhr

John ”Brattis” Brattmyhr minns sin skoltid på Hjalmar med glädje – inte minst tack vare sitt engagemang i nöjessektionen. I dag arbetar han som vd på stiftelsen Skansen.

John under skoltiden, och idag.

Snabbfakta om John

Examensår: 1978
Linje/program: HSE, humanistisk, samhällsvetenskaplig och ekonomisk linje

Var bor du och vad är du engagerad i idag?

Jag bor i Skogås och är gift med Lisa också hon från Strömsund, har tre killar och två bonusbarn. Jag är vd på stiftelsen Skansen.

Något/några exempel på vad du gjort efter examen?

Jag stannade kvar i Strömsund flera år efter examen. Jobbade som vaktmästare, engagerade mig fackligt och var starkt engagerad i IFK Strömsunds nöjesverksamheter. Därefter blev det flytt till Örebro där jag jobbade med organisations- och affärsutveckling. Sedan länge är jag verksam i Stockholm, var vd för Folkparkerna i Sverige samt Folkets Hus och folkparkernas Riksorganisation i sju år och är sedan 2005 vd för Skansen. Parallellt har jag haft flera styrelseuppdrag. Bland annat 14 år i Sveriges Radios styrelse där jag under fem år var ordförande. Numera är jag verksam i några mellanstora bolag.

Vad har Hjalmar Strömerskolan betytt för dig?

Tiden på ”Hjalmar” minns jag med glädje, inte minst att jag under tre år var ordförande i nöjessektionen. Ett engagemang som starkt bidrog till att studierna blev lidande men blev så mycket roligare, inte bara för mig utan hela skolan! Sammanhållningen mellan eleverna och de flesta lärare spelade också en viktig roll för gymnasietiden.

Vill du dela med dig av din historia?

Vi är stolta över vår fina skola och tidigare elever – och hoppas att du också minns skoltiden hos oss med värme!


Vill du vara med?

Vi söker efter fler före detta elever som vill dela med sig av sin historia.

Anmäl dig genom att fylla i webbformuläret

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: