Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Elevhälsa

På Hjalmar Strömerskolan har vi ett elevhälsoteam som består av kurator, skolsköterska, specialpedagog, elevcoach, studie- och yrkesvägledare samt IM-koordinator. Teamet arbetar gemensamt med förebyggande insatser och utifrån specifika behov på skolan. Alla insatser från teamet har fokus på elevens förutsättningar för att på bästa sätt lyckas i sina studier. Ta gärna kontakt med oss!

Elevcoach

Elevcoachen kan hjälpa dig med att strukturera och planera arbetet under din studietid. Boka gärna tid!

  • Vår elevcoach är Linda Söderberg, 0670-167 92

IM-koordinator

IM-koordinatorn ansvarar för att skriva in och följa upp på våra introduktionsprogram.

  • IM-koordinator är Katarina Bergström Johansson, 0670-169 32

Kurator

Kuratorn kan ge stöd och hjälp i situationer när du behöver någon att prata med. Det kan handla om att bolla idéer och funderingar, att klargöra dina tankar och önskemål genom att vidga dina vyer och ge nya perspektiv eller hjälpa dig med information om studieekonomi.

  • Skolkurator är Aili Hurtigh, 0670-161 84

Skolsköterska

Skolsköterskan hjälper dig som behöver med information om hälsa och ohälsa, du kan få stöd och hjälp vid fysiska problem och när du behöver någon medicinskt kunnig person att prata med. Du kan även bolla idéer och funderingar.

  • Skolsköterskan heter Anneli Pettersson, 0670-161 90

Öppen mottagning hos skolsköterskan

Måndag, tisdag och torsdag klockan 8.00–12.00. Övrig tid är för akuta och bokade besök.

Boka tid

Vill du boka en tid, hör av dig via mejl eller telefon.

Specialpedagog

Specialpedagogen hjälper och uppmärksammar elever i behov av särskilt stöd. Specialpedagogen ger dig möjligheter att utvecklas efter dina förutsättningar på den nivå du befinner dig. Hon kan exempelvis hjälpa dig med läs- och skrivsvårigheter, undersöka vilka studiehjälpmedel som passar dig och hjälpa dig att planera och strukturera dina studier.

  • Vår specialpedagog är Katarina Hansson, 0670-169 30

Studie- och yrkesvägledare

Våra studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med information om studier och arbetsliv, studieplanering och val av kurser till exempel. Hit kan du komma för att bolla idéer och få hjälp att klargöra dina tankar och önskemål.

  • Gymnasiet – Katarina Bergström Johansson, 0670-169 32
  • Vuxenutbildningen – Lisa Sjölin, 0670-161 65

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: