Lyssna på sidan Lyssna

Information inför skolstart

Elever i årskurs ett börjar höstterminen torsdagen den 22 augusti klockan 8.15 med upprop i skolans aula. Där får du som ny elev träffa skolledningen, elevhälsoteamet och din mentor. Elever i årskurs två och tre börjar fredagen den 23 augusti klockan 8.15 med upprop i matsalen.

Du som börjar i årskurs har fått ett separat brev hemskickat med information om de första dagarna på skolan. Där det står att vi inleder höstterminen med upprop i skolans aula där du får träffa oss, därefter kommer vi åka iväg till Hoting där vi kommer övernatta på campingen. Under vistelsen i Hoting kommer ni få chansen att lära känna era nya klasskamrater, lärare och mentorer.

Ni kommer genomföra en rad olika utomhusaktiviteter, bo och äta mat tillsammans. Dagen efter fredag den 23/8 åker vi tillbaka till Hjalmar och fortsätter lära känna skolan. Syftet med resan är teambuilding, information, lära känna lärare och mentorer.

Ni behöver ta med följande saker: Sängkläder eller sovsäck, hygienartiklar, kläder och skor för utomhusaktiviteter, regnkläder, badkläder och handduk. (Fiskespö, myggmedel, eget fika om så önskas)

Fyll i e-tjänster och blankett

Innan skolan börjar vill vi att alla vårdnadshavare fyller i e-tjänsterna nedan. Observera att dessa två måste skolan ha tillhanda senast den 31 juli.

Till e-tjänsten Avtal för personlig elevdator (Låneavtal bärbar dator) Länk till annan webbplats.

Till e-tjänsten Kontaktuppgift till elev och vårdnadshavare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I e-tjänsten om kontaktuppgifter ingår även samtycke om användning av namn, bild, rörlig bild och ljud. Om du inte samtycker är det viktigt att vårdnadshavare kontaktar skolan.

Behöver du busskort sker ansökan via e-tjänst:

Till e-tjänsten Ansökan om dagliga elevresor, läsåret 2024/2025 (gymnasieskolan) Länk till annan webbplats.

Är du i behov av specialkost fyller du i blanketten och skickar den direkt till oss på följande adress:

Hjalmar Strömerskolan
Box 520
833 24 Strömsund

Hämta blankett om specialkost

Bra att veta inför skolstarten

Övrig information som kan vara bra att veta inför skolstarten, till exempel om skolmat och kontaktuppgifter till oss på skolan finns här på webbplatsen.

Välkommen till oss!

Ralf Sjödin

Rektor

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: