Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Tjej med körkort.

Körkort

Många yrken kräver att du kan köra bil, därför erbjuder vi på Hjalmar Strömerskolan våra elever att ta körkort. Att ta körkort är ett sätt att växa och ta ett kliv mot vuxenlivet.

Vi erbjuder trafikundervisning i samarbete med Hammerdals trafikskola till de elever på Hjalmar Strömerskolan som har fyllt 17 år och som är intresserade av att ta körkort. Du som vill delta i trafikundervisningen får teorikurs och maximalt åtta körlektioner. Efter teorikursen har du fått den utbildning som krävs för Trafikverkets teoriprov för personbil. Genom de praktiska momenten ska du ha grunderna i att hantera och manövrera en personbil på ett trafiksäkert och miljöanpassat sätt.

Undervisning sker på schemafri tid

Du ska genomföra trafikundervisningen och körlektionerna på schemafri tid, därför är det viktikt att du som elev tar med ditt schema när du bokar körlektioner.

Samarbete med Hammerdals trafikskola

Anita Löfgren, Hammerdals trafikskola AB, håller i utbildningen. Hon informerar om hur kursen är upplagd. Ta med penna till dina trafikkunskapslektioner.

Kursstart

Vi erbjuder kurser två gånger per läsår. Du får blankett för ansökan av din mentor.

Hammerdals trafikskola AB

  • Anita Löfgren
    070-544 94 43

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: