Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Elever

Handels- och administrations­programmet (HA)

Handels- och administrationsprogrammet ger dig grundläggande utbildning inom handels- och tjänstesektorn. Du får också kunskaper i att driva eget företag. Efter utbildningen kan du söka dig direkt ut i arbetslivet eller studera vidare.

Inriktning handel och service

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Utbildningen passar dig som vill börja arbeta direkt efter utbildningen eller fortsätta studera. Om du vill läsa in högskolebehörighet är det fullt möjligt genom att aktivt planera för de individuella valen. Utbildningen ska utveckla din färdighet i att utföra arbetsuppgifter inom yrkesområden som försäljning, inköp och varuflöden, service, ekonomiuppföljning och företagande.

På det här programmet får du

  • Utveckla din förmåga att handla på ett etiskt sätt i din kommande yrkesroll. Du får också kunskap om entreprenörskap och eget företagande.
  • Genom arbetsplatsförlagt lärande utveckla dina yrkeskunskaper och din yrkesidentitet. Du lär dig också förstå yrkeskulturen samt blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Framtida yrken kan vara

  • Arbeten inom logistik och kundservice
  • Butikssäljare
  • Egen företagare
  • Försäljare/Inköpare
  • Marknadsförare

Eleven Ebba om utbildningen:

– Jag fastnade för det här programmet för jag tyckte att det verkade roligt – och det är det. Det känns som om jag har valt rätt. I framtiden vill jag gärna jobba inom handel.

Finns även som lärlingsutbildning!

Vad är en poängplan?

Poängplanen visar vilka kurser man läser på programmet och i vilken årskurs. Om kursen är markerad med en stjärna (*) behöver du göra ett val. Observera att poängplanerna revideras varje år och kursutbudet kan därför se olika ut olika år. 

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 12 oktober 2020