Lyssna på sidan Lyssna

El- och energiprogrammet (EE)

Programmet för dig som är intresserad av teknik och en framtid inom elbranschen. Det är en bred utbildning där skolarbete varvas med arbete på olika arbetsplatser.

Inriktning elteknik

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Inriktningen elteknik ger dig kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, larm samt tv- och datanät. Inriktningen kan leda till yrket som elektriker verksam inom installation.

På det här programmet får du

  • Genom arbetsplatsförlagt lärande utveckla dina yrkeskunskaper och din yrkesidentitet. Du lär dig också förstå yrkeskulturen samt blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.
  • Träna dig i att göra medvetna val, exempelvis att kunna använda rätt material och verktyg samt att kunna planera och utvärdera en arbetsprocess.

Framtida yrken kan vara

  • Elingenjör
  • Elmontör
  • Installationselektriker
  • Servicetekniker

Film om programmet (textad)

Eleven Mohammad om utbildningen:

– Det är kul med elektricitet och jag vill jobba som elektriker när jag är färdig. Vi har bra sammanhållning i klassen och jag trivs bra.

Vad är en poängplan?

Poängplanen visar vilka kurser man läser på programmet och i vilken årskurs. Om kursen är markerad med en stjärna (*) behöver du göra ett val. Observera att poängplanerna revideras varje år och kursutbudet kan därför se olika ut olika år. 

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: