Lyssna på sidan Lyssna

Barn- och fritidsprogrammet (BF)

En utbildning för dig som är intresserad av pedagogik och vill arbeta med människor. Du lär dig att möta, assistera och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling. 

Inriktning pedagogiskt arbete

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. För att arbeta med människor krävs förmåga att kunna ta kontakt med olika individer ur olika grupper. Att vara kreativ, vilja lära sig att planera och organisera olika aktiviteter är andra förmågor som behövs.

På det här programmet får du

  • Utveckla dina kunskaper i pedagogik med målet att du kan möta, assistera och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling.
  • Kunskap om människors hälsa och levnadsvanor. Du lär dig om olika former av hälsofrämjande arbete samt att kunna ta hänsyn till alla människors olikheter.

Framtida yrken kan vara

  • Examinerad barnskötare.
  • Programmet ger en bred pedagogisk utbildning som är en bra grund för olika arbeten med människor.

Film om programmet (textad)

Eleven Elize om utbildningen:

– Jag valde barn och fritid för jag älskar barn. Det är mycket pedagogik men inte så svårt som jag trodde. Vi är en liten klass vilket gör att vi blir bra kompisar.

Vad är en poängplan?

Poängplanen visar vilka kurser man läser på programmet och i vilken årskurs. Om kursen är markerad med en stjärna (*) behöver du göra ett val. Observera att poängplanerna revideras varje år och kursutbudet kan därför se olika ut olika år. 

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: