Lyssna på sidan Lyssna
Anteckningsblock

Ansökan till vuxenutbildning

Vill du vidareutbilda dig har du flera möjligheter inom komvux, den kommunala vuxenutbildningen. Du kan komplettera din tidigare utbildning, välja att läsa en helt ny utbildning eller höja dina betyg via en prövning.

Tillsammans med studievägledare kan du få hjälp med att göra en individuell studieplan. Du kan välja kurser på olika nivåer och vi försöker skräddarsy din utbildning så att den passar just dig.

Ansökan

Här kan du både läsa om utbildningarna och göra din ansökan.

Grundläggande vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning

Yrkesutbildningar för vuxna

Anpassad utbildning för vuxna

SFI (svenska för invandrare)

Prövning

Det inte möjligt att läsa en hel kurs för att höja ett redan godkänt betyg. Istället har du rätt till prövning. Prövning innebär att du läser in en kurs på egen hand och sedan tentar av hela kursen. Du som vill anmäla dig för prövning i någon kurs gör det via Lärcentrum i Östersund.

Ansök om att göra en prövning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studier i andra kommuner

Om den utbildning du vill läsa inte finns i Strömsunds kommun så ska du ändå kontakta vår studie- och yrkesvägledare för att få information om studiemöjligheter i annan kommun.

Kontakta studie- och yrkesvägledaren

Studie- och yrkesvägledaren kan även ge information om olika utbildningsmöjligheter, behörighetskrav, studiefinansiering och validering.

Kontakta oss

Lärcentrum

Gröna skolan, Myrgatan 10
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: