Lyssna på sidan Lyssna

Studerande­information

Studerandeinformation för dig som ska studera vid den grundläggande- och/eller gymnasiala vuxenutbildningen i Strömsunds kommun

Frånvaro

Du som elev gör sjukanmälan på telefonnummer 0515-77 7614. Annan frånvaro meddelar du till lärarna för respektive kurs. Om du uteblir mer än tre veckor i följd, utan att det berott på sjukdom eller beviljad ledighet, mister du din plats. Om du har studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN) måste du meddela avbrottet till CSN annars kan du bli återbetalningsskyldig. Det är ditt ansvar att meddela förändringar i studieplanen till CSN.

Schema

Kurserna startar enligt schema, enstaka förändringar kan ske. Kontrollera schemat på hjalmar.nu

Kursmaterial

Information om kursmaterial får du av din lärare vid första kurstillfället.

Datorer

På Hjalmar Strömerskolan använder vi oss av Gafe som läroplattform. Vi skickar alltid viktig studentinformation via Gafe eller din studentmejl. Du får inloggningsuppgifter vid kursstart.

Studerandeservice

Tillgång till arbetsplats, datorer och studiecoachning hittar du hos Lärcentrum på Gröna skolan.

Information om studiecoachning 

Betyg

Vi skickar dina betyg till universitets- och högskolerådets databas. Vill du ha dem utskrivna måste du själv begära det via hjalmar.nu/betyg.html. Läser du för ett slutbetyg/gymnasieexamen, kontakta din studie- och yrkesvägledare.

Tänk på

  • Meddela alltid frånvaro till läraren.
  • Om du ska ansöka till universitet eller högskola är det viktigt att du själv kontrollerar att dina betyg är registrerade.
  • Sök studiemedel i god tid.

Kontakta oss

Lärcentrum

Gröna skolan, Myrgatan 10
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: