Lyssna på sidan Lyssna

Undersköterska

Nationellt yrkespaket - sammanhållen yrkesutbildning på gymnasial nivå, 1500 poäng.

Utbildningen till undersköterska är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta med att ge vård och omsorg till människor som behöver hjälp och stöd.


Efter avslutad utbildning har du kompetens att arbeta som undersköterska, skötare inom psykiatrisk vård, boendestödjare eller personlig assistent. I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får testa dina kunskaper i ett praktiskt sammanhang.

Studieform

Distansstudier är ett bra alternativ för dig som vill arbeta samtidigt som du pluggar eller vill kombinera utbildning med exempelvis andra kurser på grundläggande eller gymnasial nivå. I Strömsund ges utbildningen på distans med möjlighet till lärarkontakt på plats i skolan. Kursprov genomförs på plats i skolan.

 

På Hjalmar Strömerskolan använder vi lärplattformen Google Apps for Education (GAFE). I GAFE finns studiehandledningar, uppgifter och information från lärare. Här lämnar man också in sina studieuppgifter. Du behöver en egen dator för att genomföra studierna. Vid kursstart får du information av läraren om GAFE och hur den användas på kursen.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får testa dina kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll vilket kan öka dina chanser till ett arbete efter dina studier. I utbildningen ingår bl a APL under 4 veckor vid sjukhuset  i Östersund. Vid APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger och att du behöver bo på annan ort.


Du betalar själv din kurslitteratur och omkostnader i samband med APL  som vuxenstuderande.

Kontakta studie och yrkesvägledare eller CSN för information om olika typer av studiestöd.

Förkunskaper

Har du annat modersmål än svenska bör du ha avslutat svenska som ansdraspråk på grundläggande nivå – eller ha motsvarande kunskaper. Om du inte har några tidigare betyg/intyg kan nivåtest genomföras.

Gör din ansökan här

Nästa utbildningsstart:

4 september.

Ansökan öppnar 17 april.

Kontakta oss

Lärcentrum

Gröna skolan, Myrgatan 10
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: