Lyssna på sidan Lyssna
Träning 10m

Sök till Skyttegymnasiet

Är du intresserad av att kombinera din gymnasieutbildning med massor av skytte? Då ska du söka till Skyttegymnasiet i Strömsund. Hos oss kan du satsa helhjärtat på skyttet och utvecklas i en inspirerande miljö.

På Skyttegymnasiet kan du kombinera din gymnasieutbildning med satsning på skytte.

Så söker du

Skicka in din ansökan senast 1 december hösten innan du börjar gymnasiet. Blanketten hittar du i rutan Relaterad information.

Idrottslig uttagning i Strömsund

Du, tillsammans med alla andra sökande, blir därefter kallade till Strömsund för en idrottslig uttagning där ni får genomföra antagningtester, se skolan, elevhemmet och träningsanläggningarna samt träffa tränarna. Vi har antagningstesterna 9 till 11 december 2022.

Förbundet och tränarna gör en uttagning

Efter uttagningshelgen beslutar Svenska Skyttesportförbundet och Skyttegymnasiets tränare vilka som ska erbjudas plats på Skyttegymnasiet i Strömsund. Under uttagningarna tittar vi på skyttemeriter, resultatutveckling, inställning till skyttet och träning, möjlighet till utveckling samt betyg från högstadiet.

Intyg till de som blivit antagna

När uttagningen är klar får de som blivit antagna ett intyg som lämnas till intagningskansliet i hemkommunen. Ange på ansökan till gymnasiet i din hemkommun att du i första hand söker önskat program på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund. Ange att du blivit antagen till Nationell idrottsutbildning – sportskytte.


Skulle du ha frågor eller funderingar, tveka inte med att ta kontakt med tränarna eller skolan.


Välkommen med din ansökan!

Sök senast 1 december!

Kom ihåg att du måste skicka in din ansökan senast 1 december året innan du börjar gymnasiet.

Kontakta oss

Skyttegymnasiet

Ramselevägen 27
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: