Lyssna på sidan Lyssna
Strömerhallen

Om Skyttegymnasiet

Vi är skolan för dig som siktar högt inom skyttet. Vill du gå på en liten och gemytlig skola där du får goda möjligheter att utvecklas och lyckas ska du välja oss. Då blir du en av drygt 300 elever på något av Hjalmar Strömerskolans program.

På Skyttegymnasiets nationella idrottsutbildning, NIU, kombinerar du studier med din elitsatsning. Du läser minst 400 poäng av ämnet specialidrott. Skyttegymnasiet har funnits sedan 1980 så förutsättningarna att kombinera studier med elitidrott är väl utvecklade. Under Skyttegymnasiet första 30 år var det ett Riksidrottsgymnasium då fick skolan utmärkelsen Årets Riksidrottsgymnasium av Riksidrottsförbundet.

Filmer om Skyttegymnasiet

För att på bästa sätt visa hur elevernas vardag på Hjalmar Strömerskolan har Skyttesportförbundet gjort en film om vårt skyttegymnasium och film om hur du ansöker. På förbundets webbplats finns även en film om skyttegymnasiet i Sävsjö.

Svenska skyttesportförbundets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skyttegymnasiet Hjalmar Strömerskolan i Strömsund

Skyttesportförbundets film om skyttegymnasiet i Strömsund.

Ansök till våra skyttegymnasium

Skyttesportförbundets film om hur du ansöker till skyttegymnasiet.

Några av våra elever om Skyttegymnasiet

I Hjalmar Strömerskolans film berättar några elever om utbildningen.

Inspirerande miljö med nära till allt

På Skyttegymnasiet tränar du skytte och går en gymnasieutbildning – allt i en inspirerande miljö där tränare och skolans personal skapar ett team kring dig som elev för att du ska ha möjligheten att utvecklas på bästa sätt. Skytte tränar du under ordinarie skoltid samt kvällstid inom ramen för individuellt val och programmfördjupning. Du läser minst 400p av ämnet specialidrott men kan läsa upp till 700 poäng. I dessa kurser ingår förutom skytteträning också moment som kost- och näringslära, regelkunskap, idrottens organisation, idrottspsykologi, fysisk träning, träningslära med mera. 

Nära till det mesta

Det bästa av allt är att hos oss har du nära till det mesta! Både skola, sporthall, ishall och skyttehall ligger inom gångavstånd från varandra. Och träna, ja det kan du göra nästan obegränsat i vår fina skyttehall.

Fakta

Visste du att forna skytteelever tagit 20 individuella VM- och EM-medaljer under 2000-talet?

Våra tränare

Skyttetränarna heter Marie Martinsson och Niklas Engström. Båda är tidigare elever med gedigen erfarenhet.

Kontakta oss

Skyttegymnasiet

Ramselevägen 27
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: