Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Bild på Strömerhallen.

Om Skyttegymnasiet

Vi är skolan för dig som siktar högt inom skyttet. Vill du gå på en liten och gemytlig skola där du får goda möjligheter att utvecklas och lyckas ska du välja oss. Då blir du en av drygt 300 flickor och pojkar på något av Hjalmar Strömerskolans program.

Skyttegymnasiet i Strömsund har funnits sedan 1980. Vi erbjuder en nationell idrottsutbildning – men våra målsättningar ligger på samma höga nivå som när vi var ett Riksidrottsgymnasium. Vi fick då utmärkelsen Årets Riksidrottsgymnasium av Riksidrottsförbundet. Ett bevis på att vi varit i framkant när det gäller att förbättra och utveckla förutsättningarna att kombinera studier med elitidrott. Det borgar för att du som skytteelev får en utbildning av allra högsta klass.

Inspirerande miljö med nära till allt

På Skyttegymnasiet tränar du skytte och går en gymnasieutbildning – allt i en inspirerande miljö där tränare och skolans personal skapar ett team kring dig som elev för att du ska ha möjligheten att utvecklas på bästa sätt. Skytte tränar du under ordinarie skoltid samt kvällstid inom ramen för individuellt val och programmfördjupning. Du läser minst 400p av ämnet specialidrott men kan läsa upp till 700 poäng. I dessa kurser ingår förutom skytteträning också moment som kost- och näringslära, regelkunskap, idrottens organisation, idrottspsykologi, fysisk träning, träningslära med mera. 

Nära till det mesta

Det bästa av allt är att hos oss har du nära till det mesta! Både skola, sporthall, ishall och skyttehall ligger på gångavstånd från elevhemmet Sörgård. Och träna, ja det kan du göra nästan obegränsat i vår fina skyttehall.

Träning 10m

Fakta

Visste du att forna skytteelever tagit 20 individuella VM- och EM-medaljer under 2000-talet?

Våra tränare

Skyttetränarna heter Marie Martinsson och Niklas Engström. Båda är tidigare elever med gedigen erfarenhet.

Kontakta oss

Skyttegymnasiet

Ramselevägen 27
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: