Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Ny möjlighet att läsa till sjuksköterska i Strömsund – se hela höstens utbildningsutbud

Nu är det dags att söka till höstens vuxenutbildningar! Mittuniversitetet erbjuder en ny möjlighet att läsa till sjuksköterska i Strömsund, ansökan öppnar den 13 september. Du kan också utbilda dig till CNC-operatör, elektriker och undersköterska, eller gå en påbyggnadsutbildning för svetsare. Sista ansökningsdag för dessa utbildningar är 2 augusti.

CNC-operatör

Yrkesutbildningen omfattar 800 poäng under två terminer. Utbildningen passar dig som är noggrann och kvalitetsinriktad. CNC-operatör är en viktig länk i industriell produktion och kräver också en god samarbetsförmåga. Efterfrågan på CNC-operatörer är stor och möjligheten till arbete efter genomförd utbildning är god.

  • Studieperiod: 2 september–13 december 2024 och 13 januari–13 juni 2025.

Elektriker

Yrkesutbildning till elektriker för vuxna omfattar 1500 poäng under fyra terminer, totalt 75 veckor. Den passar dig som gillar teknik, variation och att hitta lösningar.

  • Studieperiod: 2 september 2024–12 juni 2026.

Sjuksköterska, decentraliserad

Ger dig som bor i glesbygd en unik möjlighet att studera till sjuksköterska på hemmaplan inom vald kommun eller studieort. Därmed kan du minimera resorna till campusorterna, Sundsvall eller Östersund, för att läsa din utbildning. En stor del av din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kommer att ske på den lokala orten eller så nära möjlighet ges. 

Antalet sammankomster på campus kommer att omfatta cirka 25 dagar (exklusive VFU) under hela utbildningen.

  • Studiestart: Januari 2025.

Svets, påbyggnad

För dig som har tidigare läst Industriteknik inom svets, basutbildning finns möjligheten att vidareutveckla dina kunskaper med en påbyggnadsutbildning inom svets på 400 p.

  • Studieperiod: 2 september–13 december 2024.

Undersköterska

En yrkesutbildning på gymnasial nivå, 1500 poäng. Utbildningen passar dig som vill arbeta med att ge vård och omsorg till människor som behöver hjälp och stöd. Utbildningen är på distans med möjlighet till lärarkontakt på plats i skolan. Kursprov genomförs på plats i skolan.

  • Studieperiod heltid: 26 augusti 2024–18 december 2025.
  • Studieperiod halvtid: 26 augusti 2024–11 juni 2027.

Läs mer om utbildningarna och gör ansökan

Kontakta oss

Lärcentrum

Gröna skolan, Myrgatan 10
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: