Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Dags för UF-mässa – och premiär för Dundernästet

Den 9 februari är det UF-mässa på Folkets hus i Strömsund. Med inspiration från tv-programmet Draknästet blir det för första gången en egen version kallad Dundernästet. Här får våra elever möjlighet att presentera sina affärsidéer för en jury. De tävlar också om bästa monter och har chans att vinna upp till 5.000 kronor.

UF-mässan öppnar klockan 9.00 och är öppen för allmänheten. Här har våra elever möjlighet att visa upp sina UF-företag och lokala företagare är på plats med egna montrar för att träffa eventuellt framtida medarbetare.

Premiär för Dundernästet

Årets stora nyhet är en egen, lokal version inspirerad av tv-programmet Draknästet. I Dundernästet får tolv UF-företag möjlighet att presentera sina företagsidéer inför en Dunderjury. Under torsdagen får eleverna träffa juryn, som då kallar sig Dundercoacherna, under ett digitalt möte där syftet är att få hjälp och goda råd inför den riktiga presentationen med publik på UF-mässan.


– Att bli inspirerad av modiga, drivna unga människor som brinner för sina idéer och samtidigt få en unik inblick i hur juryn tänker när de ska välja vilka affärsidéer de tycker är mest exportmogna eller inte är absolut det mest spännande med Dundernästet. Både det och UF-mässan är ju till för eleverna som vi i förlängningen vill erbjuda en fantastisk möjlighet att bli företagare i Strömsunds kommun, säger näringslivschef Patrik Jemteborn.

Prispengar till bästa affärsidé och monter

De tre bästa affärsidéerna utses av Dunderjuryn och belönas med 2.000, 3.000 och 5.000 kronor. Utöver detta tävlar UF-företagen också om pris för bästa monter. Även där är det prispengar till de tre bästa montrarna som bedöms utifrån budskap, design, tillgänglighet, kommunikation, presentation, försäljningsmöjligheter men också hur eleverna uppträder i montern och representerar sitt UF-företag.

Program för UF-mässan och Dundernästet

  • Kl. 9.00–11.00: UF-mässan öppen.
  • Kl. 13.00–14.45: Dundernästet – final pitch från scenen i Virveln.
  • Kl. 15.00: Vinnarna i montertävlingen och Dundernästet avslöjas!

Relaterad information

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: