Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Nu är studentmössorna på!

Fredagen den 21 maj fick årets studenter traditionsenligt uppleva sin mösspåtagning, detta år på Ströms hembygdsgård för extra trygghet.

Förra året fick Hjalmar Strömerskolan ställa in mösspåtagningen. I år valde skolan att flytta mösspåtagningen till Ströms hembygdsgård för att kunna dra nytta av de stora ytorna där och skapa en så trygg och säker högtidsstund som möjligt för eleverna.

Gammal tradition

– Mösspåtagningen är en gammal och värdefull tradition, både för oss och eleverna. Därför känns det bra att vi kunde lösa det genom att flytta ned till hembygdsgården. Det blev en trevlig stund, säger rektor Heidi Sundelin.


Eleverna gick klassvis till sina bestämda platser som var tydligt markerade. Utöver dem var bara lärare och rektor på plats för att hålla det så coronasäkert som möjligt.

Fyra av årets studenter vid Hjalmar Strömerskolan i sina fina studentmössor.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: