Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Ambassadörsskola

Publicerad:

Hjalmar Strömerskolan uppmärksammar EU-dagen

Torsdagen den 6 maj firar Hjalmar Strömerskolan EU-dagen. Bland annat har eleverna möjlighet att delta på ett digitalt möte med europaparlamentarikern Alice Bah Kuhnke, (M) och Stina Sandgren, tjänsteperson på Europaparlamentet.

Europadagen firas varje år den 9 maj till minne av Robert Schumans deklaration från 1950 om att skapa ett enat Europa för att bevara freden och skapa välstånd efter andra världskriget. Som certifierad ambassadörskola för Europaparlamentet uppmärksammar både elever och lärare på Hjalmar Strömerskolan denna dag, i år sker firandet den 6 maj.

 

Möjlighet att ställa frågor

Programmet för dagen innehåller ett digitalt möte med Stina Sandgren, tjänsteperson på Europaparlamentet och Alice Bah Kuhnke, europaparlamentariker för miljöpartiet. Skolans juniorambassadörer kommer att få möjlighet att ställa frågor direkt och övriga elever kan följa sändningen via länk. De teman som kommer att diskuteras är bland annat hur EU påverkar oss i vår vardag och EU:s klimatpolitik.

 

– Förhoppningsvis kommer Alice Bah Kuhnke också att berätta lite mer personligt om sin bakgrund och livet som europaparlamentariker samt något om sin anknytning till Jämtland och Strömsund. Detta eftersom hennes man har gått på Hjalmar Strömerskolan, säger Anna Backman Wikström, sakkunnig i utbildningsfrågor.

 

Övriga aktiviteter är en tipsrunda utomhus med fina priser i potten samt att skolan bjuder alla elever på ett wienerbröd efter lunchen.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: