Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Hjalmars Juniorambassadörer deltar i digital Euroscola

Euroscola on-line äger rum fredagen den 16 april och temat för dagen är ”Cyber security in the EU: How can we protect our digital future?” Hjalmar Strömerskolan deltar tillsammans med 97 andra skolor från olika håll i Europa, totalt ca 3000 studenter. Hjalmar Strömerskolan är sedan januari 2017 en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet.

Eleverna, som ansöker om att bli juniorambassadörer, arbetar aktivt med olika EU-frågor med syftet är att göra unga människor medvetna om hur viktig den parlamentariska demokratin är för Europa.

 

2019 besökte Hjalmar Strömerskolans juniorambassadörer Strasbourg för att på plats delta i Euroscola samt att för en dag prova på att vara Europaparlamentariker.

 

Under rådande pandemi har dock upplägget för Euroscola förändrats och genomförs nu istället helt digitalt. Under ett två timmar långt seminarium ges eleverna möjlighet att delta i eventet för att lära sig mer om Europaparlamentet, ställa frågor och vara aktiva via chat eller video.

 

Programmet består bland annat av ett välkomsttal av Europaparlamentets talman, Mr David Maria Sassoli, och en frågestund med Mr Othmar Karas, vice talman.

Här kan du läsa om juniorambassadörernas digitala Euroscolalänk till annan webbplats

Hjalmars skolmaskot Hulda med i Europaparlamentet. Klicka för större bild.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: