Lyssna på sidan Lyssna
Två flickor

Saga-Li Ehnberg Ahola och Bianca Jonsson vann den nationella tävlingen Ett gränslöst skolprojekt med sin satsning på en tipspromenad för att öka kunskapen om kvinnors hälsa. Foto: Privat

Pressmeddelande • Publicerad:

Hjalmarelever vann tävlingen Ett gränslöst skolprojekt

Saga-Li Ehnberg Ahola och Bianca Jonsson har vunnit tävlingen Ett gränslöst skolprojekt som Läkare utan gränser i Sverige står bakom. Tävlingen var öppen för alla gymnasieskolor i Sverige.
– Det känns helt fantastiskt och jätteroligt, säger Bianca.

Tävlingen Ett gränslöst skolprojekt, som Läkare utan gränser i Sverige står bakom, riktar sig till alla gymnasieskolor i Sverige. Syftet är att uppmuntra eleverna att engagera sig i humanitära frågor. Varje år dör miljoner människor i humanitära kriser runt om i världen.

Imponerad jury

I går fick Saga-Li Ehnberg Ahola och Bianca Jonsson i årskurs tre på samhällsvetenskapsprogrammet reda på att de vunnit årets tävling. Deras bidrag satte fokus på att öka kunskapen om kvinnors hälsa runt om i världen. Så här låter juryns motivering:

”Saga-Li och Bianca, ni har imponerat på juryn! Ni har visat på kreativitet och framåtanda. Ni har en otrolig bredd på ert projekt och ni har verkligen lyckats nå ut på flera olika sätt. Er poster är snygg och proffsigt designad och ni lyckas inte bara med att informera – utan genom er tipsrunda även att engagera! Tack!”


– Det känns fantastiskt roligt. Det är ett fint kvitto på att vi gjort något bra. Kvinnors hälsa är viktigt för många människor i världen, säger Bianca.

Tipsrunda i Strömsund

Under hösten har tjejerna arbetat cirka tio timmar med projektet inom ramen för kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. De valde att göra en tipsrunda i Strömsunds samhälle den 21 november och fick lokala företag att sponsra med priser. Deltagaravgiften blev grunden till en insamling som pågår ytterligare ett par veckor. Hittills har tjejerna fått in 1.200 kronor till Läkare utan gränser.


– Jag har varit deras lärare och att de vinner är ju såklart otroligt roligt. Det är kul med projekt som har verkliga mottagare och som uppmärksammas utanför skolan, säger Marina Wahlström.

Mer information om tävlingen finns på Läkare utan gränsers webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stort grattis!

 

Delar av prisbordet under tipspromenaden för kvinnors hälsa.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: