Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Hjalmar Strömerskolan genomför digital gymnasiemässa 8 december

Intervjuer, filmer, tävling och fika. Det är något av innehållet när Hjalmar Strömerskolan bjuder in till en digital gymnasiemässa tisdag 8 december. Ett nytt grepp i corona-tider för att nå ut med information inför gymnasievalet till niondeklassare i närområdet.
– Det känns både roligt och spännande, vi hoppas på en givande förmiddag, säger Anna Backman Wikström, sakkunnig i utbildningsfrågor.

På grund av pandemin har Hjalmar Strömerskolan ställt in sin informationsturné och Öppet hus-dag. I stället satsar nu skolan på en digital gymnasiemässa för cirka 180 elever i årskurs nio på Frostviksskolan, Centralskolan, Vattudalsskolan, Fjällsjöskolan och Grevåkerskolan samt Strandenskolan i Dorotea, Cederbergsskolan i Föllinge samt Ramsele skola. Mässan sker tisdag 8 december och slutplaneringen pågår för fullt i veckan.

 

– Vi ser det här som ett spännande alternativ till fysiska träffar som ju inte är lämpliga på grund av pandemin. De digitala mötesformerna innebär nya möjligheter och det vill vi utnyttja på bästa sätt. Vi hoppas och planerar för en givande och rolig förmiddag med blandat innehåll och några överraskningar, säger Anna Backman Wikström, sakkunnig i utbildningsfrågor.

Intervjuer, filmer och fika!

Gymnasiemässan pågår klockan 9.30 till 11.30 och innehåller bland annat intervjuer och filmer från skolans nationella gymnasieprogram. Det blir också en tävling och under mässan bjuder Hjalmar Strömerskolan eleverna på fika ute på skolorna.

Programmet för dagen ser ut så här:

  • Kl. 9.30 Inledning och presentation av dagen
  • Ca kl. 10.25 Fika och goodiebag till alla deltagare
  • Ca 11.30 Avslutning och tack för idag!

– Vi är en liten och gemytlig skola. Vår viktigaste ambition är att våra elever ska trivas och få de verktyg som krävs för att nå goda studieresultat. Vi vill vara det självklara valet av skola och hoppas att mässan ska ge svar på de frågor eleverna kanske har inför sitt gymnasieval, säger rektor Heidi Sundelin.

 

Pst! Eftersom vi inte riktigt vet hur läget utvecklar sig med smittspridningen av covid-19 kan det bli vissa hastiga ändringar i programmet.

 

Mer information

Anna Backman Wikström, sakkunnig i utbildningsfrågor 0670-162 18

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: