Lyssna på sidan Lyssna

Samuel Engström, Cedric Christ och Smilla Östergren ligger bakom årets UF-företag i Strömsunds kommun: Skirecycling UF.

Publicerad:

Grattis till Skirecycling UF – Årets UF-företag i Strömsunds kommun

Skirecycling UF är årets UF-företag i Strömsunds kommun. Onsdagen 10 juni fick Smilla Östergren, Samuel Engström och Cedric Christ på Hjalmar Strömerskolan ta emot utmärkelsen från kommunens enhet för näringsliv och utveckling. Stort grattis!

Hjalmar Strömerskolan har en fin tradition av UF-företagande och skolan har fått flera utmärkelser genom åren.

Tre elever fick pris

Sista veckan på vårterminen utsågs årets UF-företag i Strömsunds kommun av enheten för näringsliv och utveckling. Priset gick till Skirecycling UF och eleverna Smilla Östergren, Samuel Engström och Cedric Christ. Under året har de arbetat flitigt med företaget och affärsidén som går ut på att köpa in begagnad skidutrustning, slipa, valla och putsa till för att sedan sälja vidare till kund.


– Under arbetet med ett UF-företag får eleverna vara med under hela processen från uppstart till avveckling. Vi hoppas att arbetet ska väcka lust och tankar på att en dag kanske starta ett eget företag. Den här utmärkelsen vill vi ska inspirera inför framtiden, säger Björn Amcoff, chef för framtids- och utvecklingsförvaltningen.

”En stor utmaning”

Under de speciella förutsättningar som råder just nu, har det varit en stor utmaning för eleverna att arbeta med sina företag på distans från varandra och få allting klart i tid.

 

– Priset är ett fint erkännande, och extra roligt i år då mässan vi vanligtvis åker till i Östersund blev inställd. Det är en värdefull och viktig erfarenhet de tar med sig, att få arbeta med företagande under gymnasietiden. Eleverna har gjort ett bra jobb, säger UF-läraren Monica Göransson Löf.

Motivering till utmärkelsen

Att vara företagare handlar om att ha drivkraften att omsätta sina idéer och drömmar till handling. En entreprenör beskrivs ofta som någon som ser möjligheter före hinder, är kreativ och modig. Måste kunna se helheten i ekonomin, hålla i kostnader och skapa intäkter. Det handlar om: Idé – starta - driva – utveckla – avveckla. Allt detta har årets UF-företag visat prov på!

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: