Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Viktig information om covid-19, coronavirus

Måndag 9 mars börjar samtliga skolor som vanligt igen efter sportlovet. I de fall kommunen har kännedom om att personal rest i områden med smittspridning, det vill säga norra Italien, Iran, Sydkorea och Kina, har vi kommit överens med berörda om att arbeta med anpassade arbetsuppgifter hemifrån.

Det pågår just nu ett utbrott av covid-19, orsakad av ett nytt coronavirus. Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för allmän smittspridning i Sverige är måttlig men att risken för importfall är hög, alltså att personer har smittats utomlands men upptäcks i Sverige. Håll dig uppdaterad om utvecklingen och håll dig till betrodda källor:

Frågor och svar om covid-19 på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om covid-19 på 1177 Vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information inför skolstart efter sportlovet

För att minska risken för smittspridning i samband med skolstart efter sportlovet har kommunen i de fall vi känner till att personal rest i områden med smittspridning, det vill säga norra Italien, Iran, Sydkorea och Kina, kommit överens med berörda om att arbeta med anpassade arbetsuppgifter hemifrån. Detta för bidra till en tryggare återgång till skolan.

Vid oro och frågor kan skolan hänvisa elever och vårdnadshavare till elevhälsans medicinska insats, alltså Skolhälsovården. Den har ansvar för smittskydd och hygien i skolan och följer råden från smittskydds-läkarorganisationen. Det finns också information på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Så kan du förebygga smitta

En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när möjlighet till handtvätt inte finns. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindras smitta från att spridas.

 

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: