Lyssna på sidan Lyssna
Elever framför Hjalmar Strömerskolan

Alida Berglin och Kajsa Karlsson samt Alexander Berglund laddar nu inför SM i Ung företagsamhet med sina företag Ski-in UF och Flying Birdie UF.

Publicerad:

Deras UF-företag tävlar på SM i Stockholm

Den 6 och 7 maj tävlar två av skolans UF-företag på SM i Ung företagsamhet. Just nu pågår de sista förberedelserna för Flying Birdie UF och Ski-in UF.
– Vi är supertaggade och det ska bli så roligt, säger eleverna Alexander Berglund, Alida Berglin och Kajsa Karlsson.

Det gick bra för Hjalmar Strömerskolans UF-företag under länsfinalen i Östersund. Fyra företag deltog och två tog sig vidare till SM-finalen på Stockholmsmässan i Älvsjö 6–7 maj.

 

– Det betyder givetvis oerhört mycket för skolan. Vi har en fin tradition av UF-företagande och har fått en del utmärkelser genom åren. Framöver vill vi utveckla det här ytterligare. Jag är otroligt stolt över våra elever, säger rektorn Heidi Sundelin.

Begagnad golfutrustning

För eleverna gäller det nu att ordna med de sista förberedelserna inför mässan. Alexander Berglund och hans Flying Birde UF tävlar i klassen årets tjänst och årets mässmonter. Hans affärsidé är att köpa in begagnad golfutrustning och sälja den vidare via Facebook.

 

– Mitt absolut största intresse är golf, så det kändes som en bra företagsidé. Jag har bra koll på utrustning och priser och upplever att mina kunder ser det som en stor trygghet att kunna köpa via ett UF-företag. Begagnat är också trendigt, säger han.

Fika för skidåkare

Alida Berglin och Kajsa Karlsson tävlar med Ski-in UF i klassen årets mässmonter. Under vintern har de drivit ett café vid slalombacken i Landsomberget.

 

– Vi bor i trakten och har alltid åkt skidor där. Vi såg lönsamheten i det, plus att verksamheten går att utveckla. Det har varit mycket jobb och inköp var en svår bit. Det viktigaste vi har lärt oss är nog att aldrig ge upp, säger Alida Berglin.

 

Under arbetet med UF-företagen får eleverna vara med under hela processen från uppstart till avveckling. Både Alexander, Alida och Kajsa har fått blodad tand och kan tänka sig att driva företag i framtiden. Men först väntar alltså SM, och vid vinst en plats i Europafinalen.

 

– Vi är supertaggade! Det känns som en fin belöning för allt hårt slit, säger de.

Viktigt för näringslivet

UF-lärarna Barbro Larbring Rönngren och Monica Göransson Löf följer med på resan som delvis är finansierad av Strömsunds utvecklingsbolag.

– Detta stöttar vi gärna då våra unga företagare är viktiga för kommunens framtida näringsliv. Jag hoppas att de har fått ett intresse för entreprenörskap och önskar dem stort lycka till under SM, säger näringslivschefen Björn Amcoff.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: