Lyssna på sidan Lyssna
Strasbourg

I ”the Chambre” fick eleverna bland annat göra en skolpresentation.

Publicerad:

Så berättar eleverna om resan till Euroscola i Strasbourg

Fredag 29 mars besökte Hjalmar Strömerskolans juniorambassadörer Euroscola i Strasbourg. På plats fick eleverna bland annat göra en presentation inför ett fullsatt parlament och träffa ungdomar från andra skolor i Europa. Läs juniorambassadörernas egen berättelse om den fantastiska resan. 

Den 22 november anordnade Hjalmar Strömerskolan en besöksdag för politiker, tjänstemän och övriga intresserade. Under dagen höll bland annat skolans EU-ambassadörer i en utbildning om EU med presentationer, tävlingar och frågesport. Det konceptet var så bra att eleverna vann en resa till Euroscola i Strasbourg.

Diskutera och träffa andra ungdomar

Resan blev en fantastisk upplevelse. Fredagen 29 mars besökte de Euroscola och fick bland annat prova på att vara ledamöter för en dag och diskutera aktuella ämnen tillsammans med elever från andra skolor inom EU.

Så här skriver Lisa Nilsén i SA3 om resan:

”Vi började vår resa 28 mars, något som kom att bli betydelsefullt för oss. En resa som förhoppningsvis har utvecklat oss, vår kunskap och vårt sociala spel. Vi hade en fantastisk dag på EU-parlamentet! Fredagen 29 mars samlades vi på plats, därefter delades vi in i grupper och blev tilldelade scheman för dagen. Vi gick sedan in i the Chambre där det var dags för introduktion samt skolpresentationer. Våra representerar, Saga-Li och Elin, genomförde en otrolig presentation. Vi fick delta i diskussioner, vår reporter fick vara med på en presskonferens och det var en tävling där en av våra elever var med i finalen. Vi åt god lunch och socialiserade oss med andra ungdomar.

 

På denna resa fick vi chans att interagera med människor, andra elever, ta del av mer kunskap. Några av oss har faktiskt kontakt med ett flertal elever ännu. Vi önskar att alla fick möjlighet att vara med under en sådan dag! Det var spännande, det fanns en nyfikenhet och nervositet man kunde känna i hela rummet. Vi är otroligt stolta över våra prestationer och alla andra ungdomar som deltog. Detta var en resa vi kommer minnas hela livet”.

 

– Resan var verkligen toppen på alla sätt och vis och eleverna skötte sig exemplariskt. De är alla mycket goda ambassadörer för Strömsund och Hjalmar Strömerskolan, säger läraren Anna Backman Wikström.

Eleverna i Strasbourg.

Juniorambassadörerna på plats i Strasbourg. Häftigt!

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: