Lyssna på sidan Lyssna
Maja och Julia.

Maja Eriksson och Julia Kristofersson går tredje året på samhällsprogrammet och ligger bakom idén med återvinningskärl på skolans övervåning. Idag var det invigning.

Publicerad:

Klimatvecka: Julia och Maja invigde nya återvinningskärl

Hela vecka 13 är det Klimatvecka på skolan och vad passar då inte bättre än att inviga veckan med en premiär? Den 25 mars invigde skolan sina nya återvinningskärl på övervåningen – en satsning som blivit verklighet tack vare eleverna Maja och Julia.

Under hela vecka 13 är det en Klimatvecka i Strömsunds kommun i samband med Earth hour 30 mars. På Hjalmar sker därför olika aktiviteter.

Initiativ från två elever

Måndagens invigning blev en bra kickoff inför resten av veckan. Tack vare ett initiativ från Julia Kristofersson och Maja Eriksson, som går i årskurs tre på samhällsprogrammet, finns det nu återvinningskärl även på skolans övervåning.

– Vi har gått en hållbarhetskurs och fick då bland annat arbeta med hållbarhetsmålen för skolan. Det finns redan återvinningskärl på nedervåningen, men ingen orkar gå ned med skräpet dit. Därför kom vi på att vi borde ha kärl även här uppe. Så därför lämnade vi in det som ett förslag, och nu är de på plats, säger tjejerna.

Bubbel och tilltugg

Läraren Kristina Nord och rektorn Heidi Sundelin serverade bubbel och tilltugg i samband med invigningen och eleverna fick prova att kasta återvinning i de nya, fina behållarna.

– Jag välkomnar fler initiativ av det här slaget, det är lätt att bli hemmablind men det finns säkert andra saker som vi kan göra på skolan för att bli mer hållbara, säger Heidi Sundelin.


Ett annat fint exempel är att skolans cafeteria från och med nu erbjuder eleverna att köpa egna muggar i porslin att använda och återanvända till sin dryck, istället för papp- eller plastmuggar.

 

Återvinningskärl.

Nu blir det enklare för eleverna att återvinna och göra en insats för miljön.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: