Lyssna på sidan Lyssna
Hjalmar Strömerskolan

Hjalmar Strömerskolan i Strömsund välkomnar besökarna den 22 november.

Pressmeddelande • Publicerad:

Skolan bjuder in till besöksdag

Den 22 november bjuder Hjalmar in till besöksdag för politiker, tjänstemän och företagare. På schemat står bland annat information om skolans nya spårutbildningar och arbetet med internationalisering. Besökarna kommer också att få sitta i skolbänken och lära sig mer om EU tillsammans med juniorambassadörerna. 

Det är nu fjärde året i rad som gymnasieskolan bjuder in till besöksdag, intresset växer för varje år. Det är viktigt att visa upp vad som är på gång på skolan, menar läraren Anna Backman Wikström som ansvarar för dagen.

– Vi har fått många positiva reaktioner efter dessa dagar och vi tror det är värdefullt att visa vad vi gör. Dessutom är dagen ett bra sätt att skapa goda kontakter mellan olika aktörer. I år har vi tänkt lite nytt och i två parallella spår. Det ena är att vi vill passa på att visa upp våra nya spårutbildningar och det andra är att vi vill slå ett slag för det viktiga valet till Europaparlamentet i vår, säger hon.

Nya spårutbildningar

De nya spårutbildningarna för köksbiträde, industri, vårdbiträde och barnskötare är ett välkommet tillskott i skolans utbud och innebär nya möjligheter för eleverna.

– Spårutbildningarna är våra nya, kortare utbildningsvägar för att nå anställning främst tänkt för dem som står långt från arbetsmarknaden, säger rektorn Heidi Sundelin.

Ett pass i skolbänken

Hjalmar är en ambassadörsskola för Europaparlamentet och besökarna kommer under dagen att få sätta sig i skolbänken för att lära mer om EU tillsammans med skolans juniorambassadörer och Christoffer Creutz från GR utbildning, som Europaparlamentet samarbetar med kring ambassadörsskolor.

– Vi tror och hoppas på en lyckad dag med en och annan överraskning. Det kan tänkas att besökarna får prova på sådant som de i vanliga fall inte gör, säger Anna Backman Wikström.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: