Lyssna på sidan Lyssna
Hjalmarelever

Hjalmar är certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet. Nu har elever och lärare satt ihop ett spännande program inför Europadagen 9 maj.

Pressmeddelande • Publicerad:

Vi uppmärksammar Europadagen

Hjalmar Strömerskolan är certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet, därför har elever och lärare tillsammans planerat för att uppmärksamma Europadagen 9 maj. Bland annat blir det föreläsningar och schemabrytande pass för alla elever. 

I januari utsågs Hjalmar Strömerskolan till ambassadörsskola för Europaparlamentet. Att skolan är en av ett 20-tal ambassadörsskolor i Sverige innebär bland annat att eleverna får lära sig extra mycket om EU. Det sker på flera olika sätt och ansvariga för arbetet är lärarna och seniorambassadörerna Marina Wahlström och Anna Backman Wikström.

Aktiviteter för alla

Inför Europadagen har elever och lärare gemensamt planerat för en innehållsrik dag. Det kommer bland annat att vara schemabrytande obligatoriska pass för samtliga årskurser med olika gästföreläsare.

 

– Vi fungerar som ett stöd för våra juniorambassadörer och hjälper dem med arrangemang av olika slag. Förutom de tre föreläsare som kommer på onsdag har eleverna förberett för en tävling i fiket kl. 12. Alla som vill vara med och tävla har under de senaste veckorna kunnat läsa affischer med olika EU-fakta runtom i skolan. Tävlingen genomförs sedan med hjälp av digital teknik och fina priser utlovas, säger Anna Backman Wikström.

Utställning av Brysselresa

Under hela vecka 19 presenterar även juniorambassadörerna, som i vintras var på studieresa till Bryssel, bilder och information från sin resa.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: