Lyssna på sidan Lyssna
Juniorambassadörer

Freja Nilsson, Johanna Andersson och Maria Johansson Quan är några av Hjalmars juniorambassadörer. Under firandet bjöd de övriga elever på tårta.

Publicerad:

Tårtkalas när Hjalmar blev ambassadörsskola

Onsdagen 14 mars var det äntligen dags att fira att Hjalmar Strömerskolan blivit en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet. Det skedde genom tal, avtäckning och tårtkalas.

Det var redan i slutet av januari som vi blev certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet, men först nu blev det ett officiellt firande tillsammans med alla elever på skolan.

Extra mycket EU-kunskap

Att Hjalmar är en av ett 20-tal ambassadörsskolor i Sverige innebär bland annat att eleverna får lära sig extra mycket om EU. Det sker på flera olika sätt och ansvariga för arbetet är lärarna och seniorambassadörerna Marina Wahlström och Anna Backman Wikström. Eleverna har även fått ansöka om att bli juniorambassadörer. Hittills har gruppen bland uppmärksammat EU-frågorna på skolan genom Europadagar, EU-fika, frågetävlingar och en Infopoint i cafeterian.

 

– Det är väldigt roligt, lärorikt och spännande att vara juniorambassadör. Nästa vecka åker vi till Bryssel på studieresa och ska då bland annat få besöka Europaparlamentet, säger Maria Johansson Quan, Johanna Andersson och Freja Nilsson.

Tårta till alla

Kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson höll ett kort tal och avtäckte sedan certifieringsskylten tillsammans med seniorambassadörerna.

 

– Hjalmar Strömerskolan utmärker sig positivt på flera sätt, att skolan nu även är en ambassadörsskola stärker den ytterligare. EU fyller en viktig funktion idag då vi behöver samarbeta kring många stora frågor, sa hon bland annat.

 

Efteråt bjöds alla elever och personal på tårta.

Invigning

Marina Wahlström, Susanne Hansson och Anna Backman Wikström avtäckte certifieringen tillsammans.

EU-information

I skolans cafeteria finns en Infopoint om EU.

Tryck på tröjor

Snygga tröjor med passande budskap!

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: