Lyssna på sidan Lyssna
Hjalmars fasad.

Hjalmar Strömerskolan är just nu ute på en informationsturné bland högstadieskolorna i kommunen.

Pressmeddelande • Publicerad:

Ny informationsturné ska locka elever till Hjalmar

Fem högstadieskolor på fem dagar. Just nu är Hjalmar Strömerskolans årliga informationsturné i full gång.
– I år testar vi ett nytt grepp för att nå ut till fler. Det har varit väldigt lyckade träffar så här långt, säger biträdande rektor Jonathan Lindström.

Varje år besöker gymnasieskolan Hjalmar Strömerskolan i Strömsund alla högstadieskolor i kommunen för att informera vårdnadshavare och elever om skolan och programmen. Det är värdefulla träffar som kan vara avgörande för elever som ska välja gymnasieutbildning.

Nytt upplägg

I år är informationsträffarna speciella. Förutom elever, lärare och skolledare deltar också politiker och representanter från näringslivet och arbetsförmedlingen. Ett medvetet val, menar biträdande rektorn Jonathan Lindström:

– Vi vill på ett tydligare sätt lyfta fram kopplingen mellan en bra utbildning och goda utsikter till jobb i kommunen, eller till vidare studier. Det har varit väldigt lyckade träffar så här långt och det känns positivt.

 

På träffarna deltar bland andra Mikael Persson, personalchef på engcon. Han ser ett stort värde i att tidigt fånga upp eleverna. Behovet av arbetskraft är stort.

– Jag vill precis som skolan att eleverna ska bli kvar i kommunen. Vi har ett mycket gott samarbete med skolan och kommunen genom Teknikcollege. Det är värdefullt att vi drar åt samma håll och har ett bra koncept, säger han.

Viktigt med engagemang

Även från Arbetsförmedlingen i Strömsunds sida är tongångarna positiva till det nya upplägget på informationsturnén.

– Att vi får möjlighet att vara med här ger oss möjlighet att till exempel sprida kunskap om bristyrken, det går då att koppla till utbildningarna på Hjalmar. Vi vill vara engagerade i ungdomarna ända från årskurs 9 tills de är anställningsbara och visa på vilka möjligheter det finns, säger Håkan Olofsson, ansvarig chef.

 

Kommunalrådet Göran Bergström tillägger:

– Vi i Strömsunds kommun vill vara med och utveckla framtidens skola, då är utbildning nyckeln till arbete och detta i samarbete med arbetsförmedling och näringsliv.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: