Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Spännande utlandspraktik för 21 gymnasieelever på Hjalmar

Nyligen avslutade 21 elever från tre olika program på Hjalmar Strömerskolan en tre veckor lång praktik i London. I världsmetropolen har de både studerat engelska och praktiserat på olika arbetsplatser genom ett samarbete med ADC College.
– Jag hoppas att de ska få en unik upplevelse och ett minne för livet, säger läraren Katarina Salomonsson.

Gymnasieskolan Hjalmar Strömerskolan i Strömsund arbetar aktivt för att skapa möjligheter för utbyte och utlandspraktik för sina elever. Den 10 januari åkte 21 elever från tre olika program, barn- och fritidsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet samt handels- och administrationsprogrammet, till London för en tre veckor lång praktik. På plats i världsmetropolen har de bott i värdfamiljer, studerat engelska och praktiserat. Nyligen kom de hem till Sverige igen.

”En unik upplevelse”

– Eleverna har antingen praktiserat ensamma eller tillsammans. Vi hoppas att de allihop ska få en unik upplevelse genom att ta del av Storbritannien och London, dess kultur, människor och arbetssätt. Ett vet vi med säkerhet, det är svårt att ha tråkigt i en stad som London, säger Katarina Salomonsson, lärare och Linda Söderberg, elevcoach som var med eleverna under en del av vistelsen.

Studiebesök under första veckan

Då blev det en rad studiebesök på bland annat Trafalgar Square, 10 Downing Street, Westminister Parliament, Big Ben, London Eye, Westminister Abbey, Buckingham Palace och British Museum. Gruppen besökte också Harrods varuhus. Där fick handelseleverna särskilt i uppgift att titta på exponering och skyltning. Alla elever blev uppmanade att titta på prislapparna och omvandla valutan till svenska kronor för att få en uppfattning om prisbilden i varuhuset.

”Ett minne för livet”

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda eleverna praktik utomlands. Det är en upplevelse och ett minne de bär med sig hela livet och det stärker dem på flera sätt, på ett personligt plan men också i utbildningen. Vi tror och hoppas att det ska ge mersmak och att resan ska bli en inspiration i de fortsatta studierna, säger rektor Heidi Sundelin.

 

Utbytet har skett i samarbete med ADC College i Harrow, norra London, med finansiering genom EU-projektet Erasmus plus.

 

Mer information
Katarina Salomonsson, lärare och mentor, 070-646 59 56
Linda Söderberg, elevcoach, 070-612 02 04

Eleverna vid Piccadilly Circus

Hela gänget samlat på Picadilly Circus i centrala London. En häftig plats i en hektisk världsmetropol. Foto: Katarina Salomonsson

Niklas Österström som går på barn- och fritidsprogrammet framför sin praktikplats. Foto: Linda Söderberg

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: