Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Hjalmars transportelever bäst i kunskapstävling

Hjalmar Strömerskolans transportelever är bäst i regionen på arbetstidslagstiftning, lastsäkring och fordonsfrågor. De vann årets kunskapstävling initierad av Sveriges Åkeriföretag Norr. Den 25 maj är det prisutdelning i skolans cafeteria.

Av tio skolor i regionen är Hjalmar Strömerskolans transportelever i årskurs tre bäst på frågor som rör arbetstidslagstiftning, lastsäkring och fordonsfrågor. Nyligen vann de årets kunskapstävling initierad av Sveriges Åkeriföretag Norr. Totalt deltog tolv klasser och Hjalmar Strömerskolan hade den bästa medelpoängen.

Full pott första året

– Det känns jätteroligt, eleverna har varit riktigt duktiga. Det är första året vi är med så det känns extra kul att vi fick vinna direkt. Det är ett bra kvitto på att de lärt sig och att vi lärare har lyckats med vår uppgift. Det är också ett bra kvitto på hur vi står oss gentemot andra skolor, säger Klas Norlén, lärare på transport- och fordonsprogrammet.

Prisutdelning i skolans cafeteria

Den 25 maj klockan 11.00 är det prisutdelning i Hjalmar Strömerskolans cafeteria. Där deltar representanter från Sveriges Åkeriföretag Norr samt från kommunen och skolan. Givetvis är också de tolv eleverna i klassen på plats för att ta emot sitt pris på 20.000 kronor.

 

Mer information
Klas Norlén, lärare transport- och fordonsprogrammet, 073-843 81 51

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: