Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Hjalmar uppmärksammar Europadagen

Den 9 maj är det Europadagen. Det uppmärksammar Hjalmar Strömerskolan i dagarna tre, 8–10 maj.
– Jag hoppas att dagarna ska ge eleverna mer information om EU och vilka möjligheter det innebär att bland annat arbeta och studera i Europa, säger läraren Marina Wahlström.

Hjalmar Strömerskolan har blivit antagen som en av Europaparlamentets ambassadörsskolor. Syftet är att främja medvetenheten om Europa och europeisk parlamentarisk demokrati bland ungdomar genom att ge dem aktiva kunskaper om framför allt europeiskt medborgarskap; Vad innebär EU för det dagliga livet och vad kan ungdomarna göra för att forma framtidens Europa som de vill ha det?

 

– Det är jätteviktiga frågor som berör oss alla. Genom att bli en ambassadörsskola får vi utökad möjlighet att jobba med EU på hemmaplan. Skolan har redan en internationell profil så detta ligger helt i linje med det, säger läraren Marina Wahlström.

Europaparlamentariker på besök

Första träffen skedde i februari och Hjalmar Strömerskolan har nu utsett sex juniorambassadörer som bland annat har till uppgift att informera andra elever och ordna speciella aktiviteter. En sådan är Europadagen som skolan uppmärksammar 8–10 maj.

 

– Vi kommer bland annat att få besök av europaparlamentarikern Jens Nilsson från Östersund och John Högström, forskare från Mittuniversitetet. Han kommer att föreläsa om hur eleverna kan påverka det framtida Europa. Det ska bli väldigt intressant, säger Marina Wahlström.

Europamuffins till efterrätt

Under onsdagen är också Lars Nilsson från arbetsförmedlingen på plats för att berätta om jobbmöjligheter i Europa.

 

– På Europadagen 9 maj serverar vi Europamuffins som efterrätt till dagens lunch. Jag hoppas att dagarna ska ge eleverna mer information om EU och vilka möjligheter det innebär att bland annat arbeta och studera i Europa, säger Marina Wahlström.

 

Mer information

Marina Wahlström, lärare, 070-288 14 42

Anna Backman Wikström, lärare, 0670-167 92

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: