Lyssna på sidan Lyssna

Max Jönsson och Filip Texmo går sista året på bygg- och anläggningsprogrammet.

Publicerad:

Max och Filip tävlar i Yrkes-SM

Den 23–25 april samlas 190 yrkesskickliga ungdomar i Karlstad för att göra upp om medaljer i Yrkes-SM. Under tävlingarna slåss de även om möjligheten att ta en plats i det svenska Yrkeslandslaget. Från vår skola tävlar Max och Filip och vi håller såklart tummarna för våra duktiga elever!

Yrkes-SM är ett svenskt mästerskap i yrkesskicklighet för ungdomar och hålls i år i Karlstad under tre dagar. Totalt är det 68 anmälda yrken, 32 i tävling och ytterligare 36 uppvisningsyrken som deltar utom tävlan. Det är flest antal deltagande yrken i Yrkes-SM någonsin. Förra året kom 22.000 besökare och arrangörerna tror på nytt publikrekord i år när tävlingen dessutom firar 20-årsjubileum.

Hela klassen följer med

Just nu laddar Max Jönsson och Filip Texmo från Strömsund för att vara med i tävlingen. De går sista året på bygg- och anläggningsprogrammet. Hela klassen samt lärarna Klas och David kommer att hänga med till Karlstad.

 

– Det ska bli roligt och intressant, vi hoppas ju såklart på en vinst. De känner sig rätt lugna ännu men ju närmare vi kommer ju mer kommer säkert nervositeten komma krypande, säger Klas.

 

Lycka till!

Tävlingsgrenar i Yrkes-SM

Anläggningsmaskinförare, automationstekniker, bilskadereparatör, butikssäljare, byggnadsplåtslagare, CAD-konstruktör, CNC-tekniker fräsning, CNC-tekniker svarvning, entreprenör/affärsutvecklare, flygteknik, fordonlackerare, frisör, golvläggare, guldsmed, hotellreceptionist, industrielektriker, installationselektriker, it-tekniker, kock, lastbilsförare, lastbilsmekaniker, maskinmekaniker, murare, målare, personbilsmekaniker, plattsättare, servering, svetsare, träarbetare, trädgårdsanläggning, ventilationsmontörer och VVS-montörer.

 

Yrkes-SM är Sveriges största yrkestävling och arrangeras av WorldSkills Sweden som är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och Staten genom Utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan.

Läs mer om Yrkes-SM Länk till annan webbplats.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: