Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Tävla om coolaste outfit under årets klimatvecka

Vi hakar på kommunens klimatvecka för att uppmärksamma Earth hour och gör en egen temavecka om hållbart mode under vecka tolv. Eleverna som läser kursen hållbart samhälle har tillsammans med läraren Kristina Nord tagit fram flera aktiviteter. Kom och gratisshoppa i second hand-butiken och var med i tävlingen Veckans coolaste outfit!

Lördagen den 23 mars klockan 20.30 är det Earth hour och denna vecka sätter vi därför klimat och miljö i fokus med roliga aktiviteter på skolan.

Program för temaveckan Hållbart mode

  • Måndag 18 mars: Information och utställning om klädindustrins påverkan på klimat, miljö och människor i glasmontrarna mot matsalen (öppen hela veckan).
  • Tisdag 19 mars: Gratis-shoppen öppnar i grupprummet BI/KE! Kom och fynda klockan 9.00–15.00 (öppen hela veckan).
  • Onsdag 20 mars: Workshop Pimpa dina kläder med broderi klockan 13.00–15.00.
  • Torsdag 21 mars: Filmvisning i aulan klockan 10.00–11.00,  Modeindustrins smutsiga baksida.
  • Fredag 22 mars: Modevisning i aulan klockan 12.00–12.30.

Under hela veckan kan du ta del av utställningar och få tips på hur du kan minska dina kläders påverkan på klimat och miljö.

Tävling: Veckans coolaste outfit

Så deltar du:
Kom till skolan under någon av dagarna klädd i det mest hållbara och coola du kan komma på. Något du köpt på second hand, något du lagat eller pimpat, dina snygga vardagsrumsgardiner i sammet, din farmors gamla brudklänning –låt fantasin flöda!


Jury är eleverna som läser Hållbart samhälle. Kontakta Kristina Nord så ordnar hon så att juryn får ”ta en titt” på din coola outfit.


Alla bidrag fotograferas och vinnaren utses fredagen den 22 mars i samband med modevisningen i aulan. Fint pris utlovas!

Logga: Earth hour

Släck under Earth hour 23 mars kl. 20.30.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: