Lyssna på sidan Lyssna
Tårtor på ett bord.

Det bjöds på tårta och dryck under firandet.

Pressmeddelande • Publicerad:

Vi får fortsätta diplomera gymnasieekonomer

Hjalmar Strömerskolan har blivit recertifierad vilket innebär att vi får fortsätta att diplomera gymnasieekonomer till och med 2025. Det firades med tårtkalas tillsammans med eleverna på ekonomiprogrammet.

Att vara en certifierad gymnasieskola innebär att skolans utbildning håller så hög nivå att eleverna direkt efter studenten kan söka jobb som till exempel ekonomiassistent, kundansvarig eller redovisningsassistent. De är också väl förberedda för högre studier i ekonomi.


– Certifieringen är en betydelsefull kvalitetsstämpel för skolan, och framför allt för eleverna som kan vara trygga med att de hos oss får en gedigen utbildning som lägger en bra grund inför yrkeslivet, säger Heidi Sundelin, tillförordnad rektor.

Firade med tårtkalas

Onsdagen den 29 november firade Hjalmar Strömerskolan certifieringen som gäller till och med 2025. Så här skriver certifieringsorganet:


”Vi noterade det engagerade arbetet och skolans föredömliga verklighetsbaserade lärande med bland annat fadderföretag, UF och APL. Skolbesöket visade nöjda elever som är väl medvetna om kriterierna och kan beskriva sina kompetenser. Ansökan är mycket välskriven och innehållsrik och ett mycket bra underlag för fortsatt utveckling. Vi ser fram emot att få följa ert fortsatta arbete”.


– Vi är naturligtvis väldigt glada över detta och har firat med tårtkalas tillsammans med eleverna på ekonomiprogrammet. Certifieringen är värdefull både för dem och för skolan, säger Monica Göransson Löf, lärare i matematik och företagsekonomi samt samordnare för diplomerad gymnasieekonom.

Representanter från branschen i certifieringsorganet

Alla certifierade skolor ska uppfylla ett antal krav och måste sedan godkännas av ett särskilt certifieringsorgan med representanter från branschorganisationer för redovisning, rådgivning och marknadsföring, högskolan, Bemanningsföretagen, Civilekonomerna, Föreningen lärare i Ekonomiska ämnen och Sveriges Skolledarförbund.

 

Anna Backman Wikström, förvaltningschef, Heidi Sundelin, tillförordnad rektor och Monica Göransson Löf, lärare och samordnare för diplomerad gymnasieekonom firade tillsammans med eleverna på ekonomiprogrammet.

Fakta

  • UF står för Ung företagsamhet där våra elever driver egna UF-företag.
  • APL står för Arbetsplatsförlagt lärande där våra elever gör delar av sina kurser på arbetsplatser utanför skolan.

Skolan har diplomerat gymnasieekonomer sedan 2007.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: