Lyssna på sidan Lyssna
Elever.

Elever och lärare från Slovenien samt Hjalmar Strömerskolans juniorambassadörer på besök i Siljeåsen.

Publicerad:

Besök av jämnåriga elever och lärare från Slovenien

Under vecka 38 fick Hjalmar Strömerskolan besök av lärare och elever från vår vänskola i Slovenien. Vi hade planerat olika aktiviteter som genomfördes under tre dagar.

Så här skriver Hjalmar Strömerskolans juniorambassadörer om besöket:

En dag med lärdomar, samarbete och gemenskap

Första dagen visade våra gäster en presentation om sitt land och sin skola. Därefter hade vi en workshop där vi i blandade grupper diskuterade olika frågor om EU, till exempel ”vilka är enligt din åsikt de viktigaste frågorna för EU att fokusera på under de närmsta åren?” .

 

Elever i klassrum.

Här berikades våra kunskaper om det vackra landet Slovenien.


Därefter åkte vi till Siljeåsen, hem till en av skolans engelsklärare Jennifer Litteral Johansson. Där grillade vi och åt en god lunch. På kvällen blev våra gäster tillsammans med skolans tre seniorambassadörer bjudna på middag hemma hos en av våra biträdande rektorer, Heidi Sundelin.


Skytte.

Juniorambassadörerna, elever och lärare från Slovenien samlades i skyttehallen för att skjuta luftgevär med de skickliga skytteeleverna.

En rundtur på skolan och prova-på-skytte

Under andra dagen fick våra gäster en rundtur på skolan och de fick även delta på några av våra lektioner. På kvällen så fick våra gäster besöka skyttehallen och även prova på att skjuta luftgevär och luftpistol. Vi tävlade och fick även se hur ett tävlingsluftgevär ser ut.

Museum.

Eleverna och lärarna från Slovenien och juniorambassadörerna fick lära sig om vikingatiden.

En dag i Östersund

På sista dagen åkte vi och våra gäster till Östersund där vi fick en guidad tur på Jamtlis museum, vi fick bland annat lära oss om vikingarna.


Efter vår guidade tur på Jamtli bowlade vi i grupper för att stärka vår gemenskap och ha roligt tillsammans. När vi hade bowlat klart så tackade vi av eleverna och lärarna. Deras besök hos oss har varit mycket lärorikt och roligt för oss juniorambassadörer.

Åker till Slovenien 2024

Resan till Slovenien är planerad att äga rum i mars 2024, då eleverna från Hjalmar Strömerskolan kommer att få besöka landet och deras skola i Celje.

Nästa år åker våra elever till Slovenien för att besöka skolan.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: