Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Skolan tar emot besökare från fyra länder

Den 7 maj anlände sammanlagt 32 elever och nio lärare från Spanien, Portugal, Österrike och Tyskland till Hjalmar Strömerskolan. Tillsammans med skolans elever och lärare ska de genomföra den femte och sista omgången av ekonomispelet WIWAG som är ett projekt inom Erasmus+.

Eleverna på ekonomiprogrammet deltar i Erasmus+-projektet WIWAG. Där spelar de ett digitalt företagsspel på engelska tillsammans med elever från skolor i Portugal, Spanien, Tyskland och Österrike. Spelet går ut på att genomföra olika moment och ta beslut om till exempel produktionsfrågor och personaladministration. Eleverna ska även kunna ge relevant information till aktieägarna. Förutom själva spelet ingår även att utveckla idéer inom marknadsföring såsom logga, reklamfilm och övrig PR på sociala medier.

Besöket inleds den 7 maj

Under det senaste året har Hjalmarelever varit iväg på resor till dessa fyra länder – nu är det Hjalmar Strömerskolans tur att stå värd då 32 elever och nio lärare kommer på besök mellan 7 och 11 maj.

Aktiviteter och gemensam middag

Söndagen inleds med teambuilding och gemensam middag på skolan. Själva WIWAG-tävlingen genomförs på Folkets hus i Strömsund måndag, tisdag och onsdag. Kvällstid blir det aktiviteter för gästerna i Strömerhallen och engconhallen, och sista kvällen är det en gemensam middag på Café Tomten på Strömsunds hembygdsgård.

 

– Vi har nyss kommit hem från Wien i Österrike. Det har varit samma lärare som har deltagit på resorna till de olika länderna under hela projektet men det har i de flesta fall varit nya elever. Nu ser vi fram emot att få välkomna besökarna till oss och att få visa dem vår skola och våra omgivningar, säger läraren Monica Göransson Lööf.

Värdefullt för eleverna

Hon menar att utbytet är värdefullt för eleverna på Hjalmar Strömerskolan.

– Resorna är väldigt givande och man lär sig otroligt mycket, det är värdefulla kunskaper att lägga i ryggsäcken inför framtiden, säger hon.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: