Lyssna på sidan Lyssna
Personer tar tårta.

Fina dekorationer och god tårta när Hjalmar Strömerskolan avslutade sitt jubileumsår.

Publicerad:

Kära återseenden när skolan avslutade sitt jubileumsår med tårtkalas

Hjalmar Strömerskolan avslutade sitt jubileumsår den 5 april med ett rejält tårtkalas och mingel. Elever och personal, specialinbjudna gäster och tidigare elever firade tillsammans och det blev ett kärt återseende för flera av dem som inte setts på många år.

Skolan som fyllde 50 år mitt i pandemin har under jubileumsåret digitalt presenterat olika inslag där bland annat före detta elever berättar vad de gör idag och om minnena från sin tid i skolan.

Uppskattat ”photo booth”

Dagen till ära var några av dessa elever på plats tillsammans med politiker samt personal som tidigare arbetat på skolan. Flera av dem hade inte träffats på många år och det blev ett kärt återseende. De som ville kunde ta ett foto i ett speciellt ”photo booth”, något som många av de nuvarande eleverna på skolan verkade tycka var ett trevligt inslag.

Bildspel från jubileumsavslutningen.

Emilia tog symboliskt ned roll-up

Som avslutning på samvaron i caféet och som symbolisk avslutning på jubileumsåret rullade Emilia Nilsson, student 2016, ner den fina roll-up som prytt skolans entré sedan jubileumsåret startade för bra precis ett år sedan. Emilia var först ut av de 15 före detta elever som presenterats på Hjalmar Strömerskolans webbplats under jubileumsåret. Där kan man också läsa om till exempel historierna bakom Skridskogymnasiet och Skyttegymnasiet, skolbranden 1987, rockkonserterna i sporthallen på 1970-talet och framtidsspaningar av olika slag.

Stefan föreläste om framtidens läkemedel

Dagen avslutades med en intressant föreläsning av Stefan Ståhl. Stefan, som tog studenten 1980 är idag professor i molekylär bioteknik vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) och forskar med fokus på läkemedelsutveckling och sjukdomar som cancer, Alzheimers och Parkinson. Han föreläste på temat ”Framtidens läkemedel” och berättade om de forskningsprojekt han deltar i. Det blev en mycket uppskattad stund.


Vi tar sats mot framtiden!

Nu lämnar vi jubileumsåret bakom oss och tar sats mot kommande 50 år!

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: