Lyssna på sidan Lyssna
Fågelholk som föreställer en sommarstuga.

Den vinnande fågelholken, ”Sommarstugan”, skapad av sistaårseleverna på bygg- och anläggningsprogrammet.

Publicerad:

Mohamad och Matilda vinnare av SM i fågelholk

Sistaårseleverna Mohamad och Matilda på bygg- och anläggningsprogrammet kan numera titulera sig som svenska mästare! Deras fantasifulla fågelholk, som föreställer en röd sommarstuga, korades igår till en av vinnarna under SM i fågelholk. Stort grattis!

Årets SM i fågelholk har väckt stort engagemang och 450 bidrag kom in till tävlingen som arrangeras av Naturskyddsföreningen. I första omgången valdes 15 finalister ut av en jury och sedan är det allmänheten som röstat fram sina favoritholkar i de olika kategorierna.

Kreativa och välbyggda

– Stort grattis till dessa välförtjänta vinnare. Det är tre fantasifulla, kreativa och välbyggda holkar som kommer göra konkret nytta för fåglarna. Tack vare dessa och alla andra fantastiska bidrag som kommit in har fåglarnas situation och den biologiska mångfalden återigen fått uppmärksamhet, säger Johanna Sandahl, ordförande i Naturskyddsföreningen.


Mohamad och Matilda från klass BA3 tävlade i klassen årskurs 7–gymnasiet och fick totalt 37 procent av rösterna i sin kategori. Nu hoppas eleverna att holken ska locka till sig många olika fåglar och att de ska trivas i sin ”sommarstuga”.


Bra jobbat och stort grattis!


Läs mer om SM i fågelholk i Naturskyddsföreningens pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: