Lyssna på sidan Lyssna

Pistolskytten Ilyada Tatli och gevärsskytten Carl Bergman i årskurs 3 på Skyttegymnasiet visar upp den nya Sius-tavlan.

Pressmeddelande • Publicerad:

Ny utrustning och upprustade lokaler för skytteelever

Strömerhallen i Strömsund har fått ett nytt markeringssystem för skytte på 25 och 50 meter. Systemet är detsamma som används på internationella tävlingar. Nyligen renoverades även skyttehallens kök och klassrum samt lokaler på elevhemmet Sörgård – till stor lycka för eleverna på Skyttegymnasiet.

I april 2021 utbröt en mindre brand i Strömerhallen i Strömsund, lyckligtvis släcktes den snabbt. Köket blev dock mer eller mindre totalförstört och under föregående läsår blev det renoverat. I samband med det fick även klassrummet intill en ansiktslyftning. Båda rummen är nu ljusa och fräscha med nytt ljudabsorberande golv och tak samt med nya ändamålsenliga möbler.

Nytt markeringssystem i världsklass

Nyligen fick också Skyttegymnasiet ett nytt markeringssystem till skyttehallen för att skjuta på 25 och 50 meter. Tavlorna mäter av skotten med laser och skottets placering syns på en skärm vid skytten, systemet gör det möjligt att följa skyttarna via Internet både på träning och tävling. Det nya markeringssystemet är detsamma som används på internationella mästerskap och är en klar uppdatering från det gamla från sent 1990-tal.

 

– Det förra systemet har fungerat mycket väl men nu var det dags att ta ett nytt kliv. Skyttehallen i Strömsund har varit en attraktiv träningslokal sen den byggdes. Den har förnyats genom åren och nu görs en satsning för krutskyttet. Det är jätteviktigt att eleverna får träna i en anläggning som är modern och på ett system som används på internationella tävlingar, säger skyttetränarna Marie Martinsson och Niklas Engström.

Elever i klassrum.

Det nyrenoverade klassrummet i Strömerhallen.

Glada elever

Eleverna är mycket glada över den satsning kommunen gjort för att de ska få bästa möjliga förutsättningar.

– Det ska bli fantastiskt att skjuta på det nya markeringssystemet så fort jag får mitt nya gevär. Så kul att just vi fått så mycket nytt, säger Carl Bergman, gevärsskytt och Ilyada Tatli, pistolskytt, båda i årskurs 3.

Renovering på elevhemmet Sörgård

Alla skyttar bor på elevhemmet Sörgård och även där pågår upprustning. Under pandemin passade personalen på att måla i matsal och dagrum. Under förra läsåret fick båda rummen en ny ljudabsorberande matta och nyligen kom nya gardiner på plats. Kommande läsår väntar renovering av elevrummen.

 

Både personal och elever är nöjda över hur fint och mysigt det har blivit och tycker att renoveringen bidragit till att de som bor där umgås mer. Filmkvällar, bordtennis och biljard är vanligt förekommande aktiviteter.

Tv-rum.

Dagrummet på elevhemmet Sörgård har fått en uppfräschning till skytteelevernas stora glädje.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: