Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Vi hälsar Ralf Sjödin välkommen som ny rektor

Sedan 1 oktober är Ralf Sjödin ny rektor på Hjalmar Strömerskolan. Han är glad över att återvända till sin gamla arbetsplats, där han för drygt ett år sedan var biträdande rektor.
– Jag ser ljust på framtiden, Hjalmar Strömerskolan har goda förutsättningar att fortsätta ge studerande en bra och stabil grund att stå på, säger han.

Ralf Sjödin bor i Rossön och kommer närmast från uppdraget som rektor för Grevåkerskolan i Hammerdal där han arbetat senaste året.

Återvänder i ny roll

När han nu återvänder till Hjalmar Strömerskolan ser han fram emot att åter få lära känna verksamheten och medarbetarna i sin nya roll som rektor.

 

– Det känns spännande och roligt, det är ett inspirerande uppdrag. Viktigast just nu blir att sätta mig in i var vi befinner oss på en rad olika plan. Trots att jag arbetade på skolan för drygt ett år sedan har det hänt en hel del, säger han.

 

Ralf lyfter bland annat att det pågår en hel del utvecklande arbete utifrån pedagogiskt perspektiv men även utifrån de behov och utmaningar som finns beträffade kompetensförsörjning.

Hur vill du fortsätta utveckla Hjalmar Strömerskolan?

– Vi ska fortsätta vara en attraktiv skola, med hög kvalitet i undervisningen som på ett bra sätt utbildar ungdomar och vuxna så de är redo att gå in i arbete eller söka sig till vidare studier. Hos oss ska eleverna få en ökad tilltro till sin förmåga, vi vill vara en plats där drömmar och mål skapas, säger han.

”Goda förutsättningar”

Hjalmar Strömerskolan är mitt uppe i sitt jubileumsår, för att fira skolans 50 första år, och Ralf Sjödin ser ljust på framtiden för gymnasieskolan.

– Vi har goda förutsättningar att fortsätta ge studerande en bra och stabil grund att stå på för att kunna fortsätta anta utmaningar och se möjligheter i livet.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: