Lyssna på sidan Lyssna

Lärarna Marina Wahlström och Jan Rönngren ser fram emot både valdebatt och skolval.

Pressmeddelande • Publicerad:

Skolan anordnar valdebatt och skolval

Som en del i gymnasieskolans demokratiarbete anordnar Hjalmar Strömerskolan en valdebatt måndagen den 5 september. Den 7 september får eleverna också möjlighet att delta i ett skolval.

Söndagen den 11 september är det allmänna val i Sverige. Att skapa medvetenhet bland eleverna om det demokratiska systemet i Sverige och den politiska processen är något som är viktigt för Hjalmar Strömerskolan. Som en del i det arbetet anordnas en valdebatt måndagen den 5 september.

 

– Vi har bjudit in representanter för riksdagspartiernas ungdomsförbund och det kommer att bli två debatter under dagen, klockan tio och klockan tolv, säger Marina Wahlström, lärare i samhällskunskap.

 

Partierna erbjuds också att ha bokbord i rasthallen så att eleverna själva kan ta del av information från de partier som medverkar under dagen.

Skolval den 7 september

Hjalmar Strömerskolan är en ambassadörsskola för Europaparlamentet, genom det får eleverna bland annat möjlighet att under skoltiden lära sig mer om hur de kan vara med och påverka framtidens Europa. Den 7 september arrangerar Hjalmar ett skolval i samarbete med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Valet hjälper till att förbereda eleverna inför det riktiga valet den 11 september.

 

– Vi tycker det är viktigt att vi på skolan uppmuntrar eleverna att utnyttja sina demokratiska rättigheter och att de elever som fyller 18 år senast på valdagen sedan också röstar till riksdag, kommun- och regionfullmäktige, säger Jan Rönngren, lärare i musik, historia och samhällskunskap.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: