Lyssna på sidan Lyssna
Gruppbild: Fem nyblivna barnskötare.

Nyutexaminerade barnskötare! Från vänster Rama Sawan, Madeleine Rönnqvist, Åsa Överby Lagerstedt och Kadhra Ali. Till höger läraren Marie Isaksson. Saknas på bilden gör Salwa Afendy Ahmed.

Publicerad:

Examen för första vuxenkullen barnskötare

Hösten 2020 startade yrkesvuxutbildning till barnskötare på Hjalmar Strömerskolan. Torsdagen den 16 december tog de första eleverna examen. Madeleine Rönnqvist var en av dem.
– Det har varit väldigt värdefullt för mig att kunna gå den här utbildningen på hemmaplan och få de verktyg jag behöver i arbetet, säger hon.

Yrkesvuxutbildningen till barnskötare har letts av Marie Isaksson som även undervisar på gymnasiets barn- och fritidsprogram. Utbildningen genomförs för första gången för vuxna på Hjalmar Strömerskolan och den 16 december hade hon glädjen att skicka iväg de första vuxenstudenterna efter tre terminers studier.

 

– Jag tror utbildningen skapar stort mervärde för skolan. Den gör att vi kan tillgodose behovet av utbildad personal i verksamheten. Den gör också skolan mer attraktiv eftersom vi kan erbjuda fler utbildningar som breddar utbudet. De som innan har gått sin utbildning hos andra aktörer kan nu komma till oss, säger Marie Isaksson.

”En kvalitetsstämpel”

En av de nyutbildade barnskötarna är Madeleine Rönnqvist från Strömsund som arbetar på Västringens förskola. Hon har jobbat inom barnomsorgen sedan 2018 och känner nu att hon fått lite av en kvalitetsstämpel.

– Visst är det så, man har fått rätt verktyg och pedagogik vilket gör att man känner sig än mer trygg i arbetet med barnen och kan fånga upp deras behov på ett helt annat sätt, säger hon.

 

Madeleine uppskattar möjligheten att kunna gå utbildningen på hemmaplan. Att studera på distans med en dags fysisk närvaro på skolan har fungerat mycket bra.

– Det har varit skönt att få träffas, prata och ventilera saker som dykt upp, säger hon.

 

Examensdagen firades bland annat med gott fika och trevlig samvaro. Vi önskar alla elever stort lycka till!

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: