Lyssna på sidan Lyssna
Elever på Hjalmar Strömerskolan sitter i cafeterian.

Rektor Heidi Sundelin och Monica Göransson Löf, lärare och samordnare för diplomerad gymnasieekonom, under dagens tårtkalas tillsammans med elever och personal på ekonomiprogrammet.

Pressmeddelande • Publicerad:

Tårtkalas – Hjalmar får fortsätta diplomera gymnasieekonomer

Hjalmar Strömerskolan har blivit recertifierad vilket innebär att vi får fortsätta att diplomera gymnasieekonomer till och med 2023. Det firades idag genom tårtkalas tillsammans med eleverna på ekonomiprogrammet.

Att vara en certifierad gymnasieskola är en kvalitetsstämpel som borgar för att eleverna får en utbildning som rustar dem väl inför ett framtida yrke eller för högre studier i ekonomi. Som diplomerad gymnasieekonom har de möjlighet att direkt efter studenten söka jobb som till exempel ekonomiassistent, redovisningsassistent eller kundansvarig.

Firar med tårtkalas

Fredagen den 26 november firar Hjalmar Strömerskolan att man fått sin recertifiering godkänd till och med 2023. Så här skriver certifieringsorganet:

 

”Vi noterar er välskrivna och strukturerade ansökan och era odelat positiva elever. Det är fantastiskt roligt att få följa er utveckling och att nu få recertifiera skolan. Certifieringsorganet är så intresserade och vill veta allt om er och utbildningens innehåll. Er ansökan var en av höstens favoriter.”

 

– Vi är naturligtvis väldigt glada över detta och har firat med tårtkalas tillsammans med eleverna på ekonomiprogrammet. Certifieringen är värdefull både för dem och för skolan, säger Monica Göransson Löf, lärare i matematik och företagsekonomi samt samordnare för diplomerad gymnasieekonom.

Representanter från branschen i certifieringsorganet

Alla certifierade skolor ska uppfylla ett antal krav och måste sedan godkännas av ett särskilt certifieringsorgan med representanter från branschorganisationer för redovisning, rådgivning och marknadsföring, högskolan, Bemanningsföretagen, Civilekonomerna, Föreningen lärare i Ekonomiska ämnen och Sveriges Skolledarförbund.

 

Diplom och tårta.

God tårta i samband med firandet.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

0670-161 85

Senast ändrad/granskad: