Lyssna på sidan Lyssna

Skolmaskoten Hulda.

Publicerad:

Digital Euroscola för Hjalmars juniorambassadörer

Den 26 november deltar Hjalmars juniorambassadörer i Euroscola on-line tillsammans med cirka 1.200 elever från olika håll i Europa. Programmet består bland annat av ett välkomsttal av Europaparlamentets talman, David Maria Sassoli.

2017 blev Hjalmar Strömerskolan en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet. De elever som medverkar ansöker om att bli juniorambassadörer och arbetar sen aktivt, utanför ordinarie lektionstid, med olika EU-frågor. Syftet är att sprida information om EU och att göra unga människor medvetna om hur viktig den parlamentariska demokratin är för Europa.

Digitalt deltagande

Tidigare har Hjalmar Strömerskolans juniorambassadörer deltagit i Euroscola på plats i Strasbourg men på senare tid har upplägget förändrats och genomförs nu istället digitalt. Senast det begav sig var i april men nu är det alltså dags igen. Eleverna ges möjlighet att delta i eventet under två timmar för att lära sig mer om Europaparlamentet, ställa frågor och vara aktiva via chat eller video.

80 olika skolor

Euroscola on-line äger rum fredagen den 26 november och temat för dagen är Climate change and the environment: how can we live in harmony with nature?”. Hjalmar Strömerskolans juniorambassadörer deltar tillsammans med 80 andra skolor från olika håll i Europa, totalt cirka 1200 elever. Programmet består bland annat av ett välkomsttal av Europaparlamentets talman, David Maria Sassoli.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: