Lyssna på sidan Lyssna

YH Vindkraftteknikerutbildning

Vill du jobba med ett klimatsmart yrke i en expansiv bransch, med goda jobb- och karriärmöjligheter? Vi kan erbjuda dig en yrkeshögskoleutbildning till vindkrafttekniker.

Yrkeshögskoleutbildning vindkrafttekniker

Hjalmar Strömerskolan erbjuder en vindkraftteknikerutbildning och utbildningen ger kunskap om arbetsuppgifter som förekommer i samband med service, drift och underhåll av vindkraftverk.


Utbildningen är på 300 YH-poäng och bedrivs på heltid under tre terminer med möjlighet till flexibla studier. En stor del av studierna kan bedrivas från annan ort än Strömsund. 

 

Utbildningen är en yrkeshögskoleutbildning villket innebär en stor del LIA (Lärande i arbete) och efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen som vindkrafttekniker.

Moment under utbildningen

Under utbildningen läser du bland annat teamarbete, hydraulik och mekanik, elkraft, vindkraftanläggningar i nära samarbete med branschen. Det ingår också 19 veckors LIA (praktik) på företag i vindkraftbranschen.

Kurser i vindkraftteknikerutbildningen

För att söka till YH Vindkraftteknikerutbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande samt B-körkort och godkänd hälsokontroll enligt Arbetsmiljöverkets riktlinjer för Mast- och stolparbete (AFS 2000:6)

CSN-ersättning

Utbildningen är CSN-berättigad, läs mer om ersättning på deras webbplats.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: