Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Hjalmar Strömerskolan tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


YH Vindkraftteknikerutbildning

Vill du jobba med ett klimatsmart yrke i en expansiv bransch, med goda jobb- och karriärmöjligheter? Vi kan då erbjuda er en yrkeshögskoleutbildning till vindkrafttekniker.

Yrkeshögskoleutbildning vindkrafttekniker

Utbildningen ger kunskap om arbetsuppgifter som förekommer i samband med service, drift och underhåll av vindkraftverk. Hjalmar Strömerskolan erbjuder nu vindkraftteknikerutbildning med start augusti 2021.


Utbildningen är på 300 YH-poäng och bedrivs på heltid under tre terminer med möjlighet till flexibla studier. En stor del av studierna kan bedrivas från annan ort än Strömsund. 


Under utbildningen läser man bl.a. teamarbete, hydraulik och mekanik, elkraft, vindkraftanläggningar i nära samarbete med branschen. Det ingår också 19 veckors LIA (praktik) på företag i vindkraftbranschen.

Kurser i vindkraftteknikerutbildningen

För att söka till YH Vindkraftteknikerutbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande samt B-körkort och godkänd hälsokontroll enligt Arbetsmiljöverkets riktlinjer för Mast- och stolparbete (AFS 2000:6).


Utbildningen är en yrkeshögskoleutbildning villket innebär en stor del LIA (Lärande i arbete) och efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen som vindkrafttekniker. Utbildningen är CSN berättigad. Läs mer om ersättning på CSN:s hemsida.

Hjalmar Strömerskolan - Vindkraft - Strömsund

Ansökan är öppen!

Sök senast 1 april

Vindkraftstekniker - Yrkesfilm Arbetsförmedlingen

Vindkraftstekniker - Yrkesfilm Arbetsförmedlingen

YH Yrkeshögskolan
CSN Centrala studiestödsnämnden

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 520
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 17 februari 2021