Lyssna på sidan Lyssna

Yrkesutbildning för vuxna

Yrkesvux är för dig som behöver en yrkesutbildning på gymnasienivå. Hjalmar Strömerskolan komvux erbjuder följande yrkesutbildningar i Strömsund.

Barnskötare – Bas , start 17 januari 2022 Öppnas i nytt fönster.

Vård och omsorg – enstaka kurser på distans start 17 januari 2022, med nya kursstarter varje månad. Öppnas i nytt fönster.

I samverkan med Hjalmar Strömerskolans gymnasieprogram erbjuder vi med start höstterminen 2021 yrkesutbildningar för vuxna med individuell starttid och studieplanering.


Har du annat modersmål än svenska bör du ha avslutat svenska som andraspråk på grundläggande nivå – eller ha motsvarande kunskaper. Om du inte har några tidigare betyg/intyg kan nivåtest genomföras.


Yrkesutbildningarna kan erbjudas i mån av plats med hänsyn till gymnasieskolans antagning på följande program. Du anmäler ditt intresse genom att mejla Lisa Sjölin (kontaktuppgifter finns i Kontakta oss-rutan längst ner på sidan).

El- och energiprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Industritekniska programmet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I samarbete med Lärcentrum i Östersund erbjuder vi ytterligare yrkesvuxutbildningar. Mer information och ansökan hittar du via Lärcentrum i Östersund.

Kontakta oss

Lärcentrum

Gröna skolan, Myrgatan 10
833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: